Почетна » Брнабић: Важно је да се сви држимо договора

Брнабић: Важно је да се сви држимо договора

од admin
0 коментар

Премијерка Србије је рекла да евентуално гласање Македоније о чланству Косова у Унеско не би било у интересу даље сарадње Србије и Македоније.

„Зоран Заев је рекао да то ове године неће бити тема, важно је да ако буде тема да се сви држимо договора, и ове и следеће године. У сваком случају мислим да ћемо наставити тај дијалог, ја верујем нашим регионалним колегама и очекујем да сви одржимо реч“, рекла је Ана Брнабић у интервјуу за РТС.

Србија је посвећена регионалној сарадњи и напретку региона Западног Балкана ка Европској унији па је једна од тема на неформалном скупу западнобалканске шесторке у Драчу била и Транспортна заједница.

„Важно ми је било да разговарам са премијерима да седиште Транспотне заједнице буде у Србији. Имамо подршку Босне и Херцеговине и Црне Горе а било је важно да добијемо подршку Македоније и да добијем подршку албанског премијера Едија Раме. И да видимо да ли о томе можемо да постигнемо неки договор и са Приштином“, рекла је премијерка.

Са европским комесаром Јоханесом Ханом је разговарала о иницијативи председника Александра Вучића да се покрене унутрашњи дијалог о Косову.

„Јоханес Хан ће о томе сам говорити када дође у Београд али чини ми се да је то наишло на позитивне реакције у ЕУ јер то јесте храбар и пре свега одговоран потез. Важно је да можемо да разговарамо о најважнијим националним питањима и да можемно да разговарамо на националном нивоу. То нису политичка питања и о томе треба да постигнемо национални консензус“, рекла је у интервјуу за РТС премијерка Србије Ана Брнабић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар