Почетна » “Будућност Србије” или будућност СНС-а на изборима

“Будућност Србије” или будућност СНС-а на изборима

од admin
0 коментар

Председник државе Александар Вучић, који је уједно и лидер СНС-а, и формално је кренуо у кампању под називом “Будућност Србије” у којој ће обићи више од 100 општина, представити шта је све урадила његова власт и шта ће, како је рекао, урадити у будућности. Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић није искључио могућност да је ова кампања повезана са расписивањем ванредних парламентарних избора. Иако најава ове кампање долази са функције председника државе, није познато ко ће је финансирати – да ли Српска напредна странка, чији је лидер, или ће трошкове покрити сви грађани Србије.  На питање да ли је за кампању шефа државе планиран новац у буџету, његов генерални секретар Никола Селаковић изјавио је да је “све транспарентно”.

Кампања председника државе започела је јуче објавом спота на Јутјубу, у којем је најављено да ће грађанима представити резултате постигнуте у свим деловима земље у претходних седам година и планове за даљи развој Србије. Већ данас биће одржан први скуп у Врању, а путем спота грађани су позвани да дођу на разговор са Александром Вучићем.
 
Мада спот изгледа као предизборни, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је да се “овакве кампање воде и у другим државама”.
 
“Важно је да грађани виде шта је учињено захваљујући њима. Они су недвосмислено подржали овакву власт, која сада показује шта је урадила“, рекао је Селаковић на РТС-у и додао да одлука о кампањи није донета изненада, јер “Вучић не ради изненада” и  “не доноси исхитрене одлуке”.
 
Гостојући на јавном сервису, Селаковић није прецизирао ко ће финансирати Вучићеву кампању. На питање да ли је за њу планиран новац у буџету, он је узвратио контрапитањем: „На шта мислите да је планиран новац када председник обилази своју државу?“
 
„Све што се тога тиче је транспарентно“, додао је Селаковић. 
 
На констатацију да се на основу свега што је рекао може закључити да кампања „Будућност Србије“ нема везе са евентуалним ванредним парламентарним изборима, Селаковић је прокоментарисао: „Ја то нисам рекао.“
 
“Знате да у СНС-у увек постоје људи који су за изборе, али је председник тај који доноси одлуку, јер је најспособнији и најмудрији”, додао је он.
 

Вучић: Жеља ми је да разговарам са Србима и Албанцима, а посебно са Србима

 
Кампању “Будућност Србије” Александар Вучић је најавио непосредно након што је на друштвеним мрежама и четири телевизије са националном фреквенцијом пуштен спот СНС-а, у којем се исмејавају лидери опозиције Драган Ђилас и Вук Јеремић и грађански протести.  Вучић је тада рекао да ће у његовој кампањи са грађанима разговарати о томе шта је све “добро урађено” и “шта планира да ради у будућности”.
 
„Не могу да кажем да ћу сваку општину да обиђем, али више од 100, можда 120 општина ћу обићи. Хоћу да чујем њихове примедбе шта је то што тишти људе“, навео је он.
 
Вучић је истакао да жели да грађанима укаже на то колико је фабрика, школа и вртића изграђено и додао да му је жеља да оде у Трговиште, Бујановац и Прешево где жели да разговара „и са Србима и Албанцима, али посебно са Србима“.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар