Почетна » Буна посланика због путарине!

Буна посланика због путарине!

од admin
0 коментар

У Скупштини Србије увелико траје побуна посланика због тога што су, попут осталих грађана Србије, обавезни да плаћају путарину, сазнаје „Ало!“. Иако би им на плати позавидели многи, српски парламентарци, који су изгледа навикли да живе на грбачи народа углавном не радећи ништа, не желе да из свог џепа дају ни један једини динар.

Зато што ће путарину плаћати као и сви грађани у земљи, управо они који су представници тих истих грађана у српском парламенту, дрзнули су се да се буне против тога, што је потпуни апсурд, али и безобразлук. А буне се сви, како наводи наш извор из Скупштине Србије, из свих посланичких група, без изузетка. За разлику од, рецимо, полицајаца и просветара, који могу само да маштају о плати какву имају посланици и од којих већина нема аутомобил, већ се возе градским превозом, они који иначе имају све привилегије и којима је малтене све плаћено, одједном је велики проблем што морају да из свог џепа дају за путарину. Међутим, како истичу наши извори из Скупштине Србије, постоји и друга, ружнија страна приче.

– Није непознаница да посланици, посебно из удаљених места, заједно путују на посао у Београд једним аутомобилом или се договоре да их онај ко, рецимо, путује из Врања, покупи успут, па онда заједно дођу у Београд.

Међутим, они и после тога, и то свако појединачно, наплати и трошкове горива, али и путарине, што је, признаћете велики безобразлук. Иначе, докле иде њихов безобразлук, и то сада, када су на снази мере штедње, показује и то што су претили да ће жалити Влади и тражити од Владе да им створи новац за путарину – каже наш саговорник из Скупштине Србије.

Док посланици мисле да све треба да им буде плаћено, па и путарина, нико не пита децу из руралних делова Србије како је њима што по киши и снегу пешаче или на коњу прелазе километаре да би стигли до школе.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је у понедељак да ће у Србији сви морати да плаћају путарину, па да неће бити изузети ни посланици.

– Министарство је наложило ЈП „Путеви Србије“ да сви у Србији плаћају путарину, изузев Војске, полиције, Хитне помоћи и возила под пратњом, а наравно у одређеним ситуацијима и хуманитарне организације – рекла је Михајловићева и додала: „Ако могу сви у Србији да плаћају путарину – грађани, Влада, амбасаде, министарства, не постоји ниједан разлог да то не раде и посланици, будући да у закону врло јасно пише да су посланици ослобођени плаћања превоза, али нису и путарине.“

Miroslav  Markićević

Маркићевић: Зорана, продај „ауди“!

Парламентарци су своје негодовање због плаћања путарине исказали истог дана када је речено да ће и они убудуће морати да из свог џепа плаћају путарину. Најгласнији су били посланици опозиције, који су то оценили као демагошки потез. Тако се могло чути да ће посланици који „морају да пролазе стотине километара на овај начин и те како бити оштећени“, потом да је то „наставак једне бесмислене демагогије“, али и „демагошка мера и урушавање положаја и угледа народних посланика“. Мирослав Маркићевић, посланик Нове Србије, каже за „Ало!“ да подржава сваку меру штедње и да жели да верује да ће се са тим наставити. Он каже да се нада да ће се тим мерама штедње придружити и министарка Зорана Михајловић „на тај начин што ће продати ‚ауди‘ и возити се, рецимо, ‚дачијом‘, која је из ЕУ, а која кошта око 12.000 евра“.
– Надам се да ово није јефтина демагодија и популизам, а министарка ће то најбоље показати на свом примеру – навео је Маркићевић за „Ало!“.

Топ 10 посланика који су се највише возали у јануару

посланик посланичка група место плаћени трошкови

Ненад Митровић СНС Бујановац 83.768
Владица Димитров СНС Димитровград 80.814
Жарко Богатиновић СНС Лесковац 80.812
Риза Халими СДА-ПДД Прешево 78.837
Шаип Камбери СДА-ПДД Бујановац 77.858
Драган С. Тодоровић Пирот СПС 76.870
Милија Милетић СНС Сврљиг 74.901
Велибор Стојковић СНС Власотинце 73.915
Миланка Јевтовић
Вукојичић СНС Прибој 73.914
Мујо Муковић СНС Тутин 73.913
* мање новца јер се мање радило због празника

Топ 10 посланика који су се највише возали у фебруару

посланик посланичка група место плаћени трошкови

Никола Јоловић СНС Нови Пазар 149.797
Муамер Бачевац СДПС Нови Пазар 144.869
Јовица Јевтић СНС Рашка 136.198
Ненад Митровић СНС Бујановац 131.072
Драгољуб Зиндовић СНС Пријепоље 123.388
Драган Николић СНС Врање 119.840
Мујо Муковић СНС Тутин 115.304
Радослав Јовић СНС Краљево 112.348
Риза Халими СДА-ПДД Прешево 110.376
Велибор Стојковић СНС Власотинце 107.421

 

(alo)

Можда ти се свиди

Оставите коментар