Почетна » Ћале ово је за тебе-КОЛИКО КАМЕРА ИМА У СРБИЈИ

Ћале ово је за тебе-КОЛИКО КАМЕРА ИМА У СРБИЈИ

од Други Пишу
0 коментар

Поводом објављеног Нацрта закона о полицији и јавне расправе која је започета са тим у везу, обавештавамо јавност да је Покрет „Ћале ово је за тебе“ поднео Министарству унутрашњих послова захтев за приступ информацијама од јавног значаја којим се тражи да се обавестимо о укупном броју постављених камера јавног надзора на територији Републике Србије, софтверима који прикупљају податке и местима на којима се ти подаци чувају.

Ово је од посебног знацаја имајуци у виду да је у демократском друству прикупљање таквих података од посебног нацаја, а да такви подаци могу бити корисцени ради сузбијања демократских процеса, посебно демонстрација и протеста градана, и то претњом да це свако лице које протестује бити препознато а тиме по неком будуцем закону и санкционисано.

Овакво поступање државе која неконтролисано поставља камере без икакве контроле јавности има за циљ стављање под контролу својих грађана и грубо нарушава људска права и слободе, а усмерено је на чување режима. Министарство унутрашњих послова никада није обавестило јавност о овим својим делатностима а
имало је дужност, наводи се у саопштењу покрета „Ћале ов је за тебе“

Можда ти се свиди

Оставите коментар