Почетна » “Ћале ово је за тебе!” Рушење Мајданпека од стране Кинеског инвеститора.

„Ћале ово је за тебе!“ Рушење Мајданпека од стране Кинеског инвеститора.

од Други Пишу
0 коментар

У складу са тренутном ситуацијом која се дешава у општини Мајданпек- граду Мајданпеку као одговорна организација која брине о интересима грађана у овом случају грађана Мајданпека, одакле и потиче сам слоган и прича „Ћале ово је за тебе“ као и сам Ћале , рударска компанија Зи Јин је започела рушење дела планине Старице која се налази одмах изнад града, изнад стамбених објеката као и улице Пемска ( где живе многобројне породице са децом као и стара лица, староседеоци Мајданпека) , златоносне реке Пек, Рајкове пећине.

Покрет „Ћале ово је за тебе!“ Најоштрије осуђује почетак рушења самог Мајданпека које смо најављивали у мартовском кампањи. Уз већ дугогодишње непоштовање еколошких стандардна ( изливањем токсичних коктела у реку Пек) кинески инвеститор је кренуо са застрашивањем локалног становништва да се исели.

Минирањем планине Старица као опипавање пулса за будуће минирање целог града.
С’ обзиром да је у претходном периоду постигнут вербални договор са грађанима Мајданпека и Кинеским инвеститором о томе да неће бити уласка рудника у град нити било каквог рушења околних планина које су заштита града од рудника.

Грађани Мајданпека су најгрубље преварени од стране Кинеског инвеститора и са разлогом страхују за будућност града као и породица у свом граду.
С’ обзиром да нам стиже безброј порука очајних градјана Мајданпека који траже помоћ као одговорна организација предузећемо одговарајуће кораке.
Захтевамо писмене гаранције од Кинеског инвеститора да неће бити рушен симбол града, планина Старица као и околна брда која живот значе. Да се грађанима преда на увид „просторни план“ и докле је предвиђен рудник да се шири.

Уколико ови захтеви не буду испуњени као и уколико дође до било каквог минирања планине Старица опет, блокираћемо улаз у зграду дирекције Зи Јин-а, зграду општине Мајданпек као и механизацију Кинеског инвеститора.

Председник Покрета “ Ћале ово је за тебе!“

Петар Ђурић

Можда ти се свиди

Оставите коментар