Почетна » Чанак: Формираћемо Европски блок

Чанак: Формираћемо Европски блок

од admin
0 коментар

 

„Формираћемо у Србији Европски блок са свима који хоће да се боре за Европу, са свима који имају идеју да је живот у Европи ипак живот вреднији живота него бити руска губернија. Формираћемо га зато да би овај режим имао праву алтернативу“, рекао је Чанак на трибини Војводјанског фронта у Сремској Митровици.

Додао је да се председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић „не може заобићи здесна“, већ се мора победити „бољом идејом и показивањем да можемо боље“.

Чанак је казао да је Војводина девастирана, да је мање од шест одсто површине под шумама, да су канали загађени, а резерве нафте и гаса испражњене.

„Нафтна индустрија Србије је дата за тепсију рибе Русима да они не дају Косово. Како су успели да га не дају? Све је то била прича за малу децу да шачица лопова из Београда напуни џепове причајући велику причу гласајте за нас да се не би вратили радикали, па их онда они сами врате на власт“, рекао је Чанак.

Поручио је да грађаниам Војводине не треба господар, већ они треба да одлучују шта ће са собом и са својим ресурсима.

Председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов рекао је да су Хрвати постали „најомраженији народ“ у Србији, а да таквој слици ничим нису допринели.

„Пре неколико дана је у Новом Сланкамену разбијени прозори и оштећена врата на Хрватском дому, прексиноћ је осудјени ратни злочинац на једној промоцији књиге не само вербално него и уз насиље покушао посведочити да још увек у Србији и такви људи могу чинити шта хоће са врло снажним порукама које нису добре када су у питању припадници хрватске заједнице“, навео је Жигманов.

Председник Војводјанске партије Александар Оџић рекао је да Војводина мора да се пробуди јер је то једини начин на који се може зауставити њено пропадање.

„Важно је да поново Војводјани управљају животом и политиком у Војводини, јер само ми или најбоље ми знамо који су наши проблеми. Нико из Београда. Војводине ће бити онолико колико буде борбе за њу“, поручио је Оџић.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар