Почетна » Чекајући Ану: Борба за место председника ОО СНС Гроцка

Чекајући Ану: Борба за место председника ОО СНС Гроцка

од admin
0 коментар

 Иако је саопштено да ће руководство ОО СНС Гроцка бити изабрано тек након београдских избора, односно на пролеће 2022. године, за пар кандидата се шушка да претендују на место председника овог локалног одбора. Најмлађи који се спомиње, односно онај који је кренуо у кампању, јесте Народни посланик Милош Терзић из Винче. „Млади академац СНС акдемије“ у последњем периоду, испред ОО СНС Гроцка избацује статусе у којима наглашава да је у току кампања против председника Александра Вучића од стране Ђиласа и његових тајкунских медија против власти у Гроцкој. Од тајкунских медија, подразумева и новинаре Жиг инфа, иако су и сами жртве бившег председника ГО Гроцка и високог финкционера СНС, Драгољуба Симоновића. Терзић, према сазнањима Жиг инфа, потегао је све своје везе како би постао председник грочанског одбора напредњака. Међутим, Терзић има проблем са већином чланства, првенствено тренутних званичника СНС, из актуелне власти у Гроцкој јер они не дозвољавају  никоме да се приближи председничком месту. Већини тренутне гарнитуре грочанских функционера међу напредњацима не одговара нико други до актуелни председник ГО Гроцка, Драган Пантелић. Као врло неискусан у политичким водама, практично, садашњи врх СНС-а у Гроцкој лобира да на место напредњака дође Драган Пантелић. Као у њиховој пароли, „брже, јаче, боље“ садашњи „главни напредњаци“ у Гроцкој поред Пантелића могу да и даље извршавају корумпиране, противзаконите и друге радње, како би дошли до личног богаћења. Нажалост, или на њихову срећу, Драган Пантелић, за сада, има највише шансе да буде постављен на место председника ОО СНС Гроцка. 

Дејан Влашковић, садашњи Пантелићев заменик,  делује да је одустао од места председника ОО СНС Гроцка. Иако раније виђен као неко ко може, некомпромитован, да преузме грочанске напредњаке, данас је далеко од остваривања те идеје. Влашковић је, донекле, и сам попустио под нападима и причама које су дириговане од стране „другова из партије“, те је одустао од борбе за место „шефа“ напредњака у Гроцкој. Горан Пекарски, народни посланик и кум Дејана Влашковића је одавно омражена личност код грочанских напредњака. Пекарски, де факто, има већи углед у Скупштини Републике Србије, него у Скупштини ГО Гроцка. Иако, према сазнањима Жиг инфа, Пекарски и Влашковић нису у најбољим односима, према напредњацима у Гроцкој довољно је то што су њих двоје кумови, те се не може причати о лидерству СНС-а у Гроцкој. Такође, према измишљеним причама личних сарадника садашњег председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, Влашковић је један од главних финансијера и „доушника“ Жиг инфа. А тај податак је само „со на рану“ чињеници да је Влашковић кум Пекарском.

Борба за место „шефа“ напредњака у Гроцкој је изузетно прљава. Не бирају се средства како би се достигао циљ. Опозиција није ни потребна, јер док она почне да делује, грочански напредњаци ће се распасти у међусобној борби. Из врха странке, према сазнањима Жиг инфа, стигла је наредба о сложности, односно да само тако може заједнички да се делује. Фотографије са штандова грочанских напредњака широм територије ГО Гроцка, ипак говоре да је сукоб све дубљи.

С друге стране, видљиво је да штандови малобројних опозиционих странкау Гроцкој бележе из дана у дан раст посећености. Неретко се може видети и да, до јучерашњи борци напредњака, потписују чланство за неку од опозиционих странака.

Бонус видео: СНС Гроцка предала листу

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар