Почетна » Чекајући листу грочанских напредњака уз 300 одбијених потписа

Чекајући листу грочанских напредњака уз 300 одбијених потписа

од admin
0 коментар

 Међутим, док је РИК избацио имена посланика који ће се наћи на листи СНС-а, Општинска изборна комисија у Гроцкој то још није учинила а сами кандидати за одборнике и не знају још увек на којој су позицији.

Наиме, јуче је локални СНС у Гроцкој око 13:30 минута предао потписе за кандидате за одборнике. Нешто мало касније, Општинска изборна комисија је прихватила њихову листу и прогласила је важећом. У изјави за Жиг инфо, повереник СНС-а за Гроцку, Милосав Миличковић је изјавио да ће први на грочанској листи СНС-а бити Драган Пантелић-Панта, али да ли ће он бити кандидат за председника ГО Гроцка након избора, о томе ће се тек разговарати.

Када су напуштали зграду ГО Гроцка, поједини одборници су упитали новинаре Жиг инфа да ли знају под којим редним бројем су они на листи за одборнике, пошто они сами нису добили тај податак. С друге стране, Миличковић је изјавио да ће се на овој листи напредњака, у односу на 2016. годину наћи преко 80 посто нових лица. Ако проценте сведемо на број посланика, испада да ће на овој листи СНС-а за изборе 2020 године, у односу на 2016. годину остати само 7  имена са те листе. Односно, на листи напредњака за 2020 годину у Гроцкој, биће 28 нових имена у односу на 2016. годину.

Међутим, која су то имена јавности још није познато јер ОИК није избацио на званичном сајту ГО Гроцка имена кандидата за одборнике. Тачније у 11 часова, 6 марта 2020 године, листа СНС-а за Гроцку још увек није објављена.

Мирјана Буквић, председница ОИК-а каже да листа још није објављена јер имају неких техничких проблема, али да ће она бити објављена на званичном сајту ГО Гроцка. Када ће то тачно бити, Буквићка није могла да прецизира за Жиг инфо.

Претходно, односно јуче, ОИК је прихватио листу СНС-а за Гроцку, с тим што је одбијено око 300 гласова. Према сазнањима Жиг инфа, коначна листа СНС-а у Гроцкој прихваћена је са неких 1050 потписа, док је око 300 потписа одбачено. Разлог за одбацивање потписа, према решима наших извора, лежи у чињеници да се сам ОО СНС-а Гроцка није знао организовати приликом прикупљања потписа, односно погрешно су унети подаци грађана на формуларима.Неки ред приликом прикупљања потписа настао је тек, како кажу наши извори, када је повереник Миличковић дошао у Гроцку и организова прикупљање потписа, односно организовао је оне који би требало да олакшају сам процес.

Што се тиче републичке листе за народне посланике а тиче се ГО Гроцка, на овој листи наћи ће се Милош Терзић из Винче на високо позиционираном 37 месту,  Горан Пекарски који се налази на 146. и Оливера Огњановић на 196. месту.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар