Почетна » ЦЕНЗУС ПРЕЛАЗИ ШЕСТ ЛИСТА Погледајте резултате најновијег истраживања пред изборе

ЦЕНЗУС ПРЕЛАЗИ ШЕСТ ЛИСТА Погледајте резултате најновијег истраживања пред изборе

од admin
0 коментар

Да се сутра одржавају ванредни парламентарни избори, шест листа би прешло цензус, показује истраживање агенције „Фактор плус“.

Према истом извору, листа коју предводи СНС би освојила 52,6 одсто гласова, коалиција око СПС Србије 11,9 процената, док би демократе и радикали имали 6,1 одсто.

Цензус би прешли још и листе СДС-ЛДП-ЛСВ, као и ДСС-Двери, а обе коалиције имале би око пет процената.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да су напредњаци у односу на истраживање од прошлог месеца добили нешто више подршке, вероватно због формирања коалиције са још неколико странака. С друге стране, социјалисти имају стабилну подршку и поред одласка ПУПС-а из коалиције.

– Радикали би, у односу на претходне изборе кад су били испод цензуса, имали сасвим пристојан резултат, али све зависи још од пресуде која пред Хашким трибуналом треба да буде изречена Војиславу Шешељу 31. марта – наводи он.

Станковић процењује да би у парламент могао да се врати и ЛДП, тако да би по овом истраживању Скупштина била разноврсна и била би огледало ставова свих грађана, пошто је удруживање ДСС и Двери такође допринело преласку цензуса ове две странке.

Он је додао и да се до избора могу очекивати и промене, с обзиром на то да је интензитет кампање још прилично мали. 

Л. Гедошевић , И. М. Јаснић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар