Почетна » 4. седница СГО Гроцка: Сат времена ћутње, 10 минута седнице, „моша“ за заменика

4. седница СГО Гроцка: Сат времена ћутње, 10 минута седнице, „моша“ за заменика

од admin
0 коментар

 Жиг инфо је у току јучерашњег дана објавио текст “ Председник Гроцке неће заменика, али Закон каже да је дужан да га предложи“. где је приложен допис председника ГО Гроцка, Драган Пантелића, у којем је навео да он неће именовати заменика председника.

У том тексту цитиране су одредбе Закона које недвосмислено указују да председник Гроцке  мора именовати заменика и то на истој седници када се разрешава претходни. Случајност или не, али након тог текста СНС у Гроцкој, тачније шеф одборничке групе ове партије Миленко Буквић, спремио је заменика. 

Према сазнањима Жиг инфа, у току јучерашњег дана позвана је О. Миленов из Болеча која се на прошлим изборима нашла на листи СНС-а Гроцка, како би заменила одборничко место кандидата који је предложен за заменика председника ГО Гроцка. Миленов се зато данас налазила на седници СГО Гроцка, међутим касније, након „промене плана“ напустила је исту.

Наиме, у току састанка одборника „За нашу децу-Александар Вучић“, пред заказану седницу СГО Гроцка, већник Александар Рајковић прекинуо је састанак и позвао шефа одборничке групе , свог пријатеља, Миленка Буквића“. Након пар минута одсуствовања, Буквић се вратио у канцеларију где се одржавао састанак и саопштио присутнима да ће се бирати заменик председника „Мирослав Вујић- Мича“. Саопштио је присутнима: „то је наредба са врха странке, као и председника ГО Гроцка Драгана Пантелића“. Како наводе наши извори, сви присутни напредњаци су били зачуђени тим саопштењем.

Седница СГО Гроцка се полако приближавала и било је све спремно да се изгласа нови заменик председника Гроцке, како Закон и налаже. У сали су били присутни сви одборници, као и већници али заказана седница никако није почињала. Прављене су паузе са саопштењима да се очекује долазак председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, а затим да су у питању „технички проблеми“.  На крају седнице, шеф одборничке групе СНС-а Миленко Буквић рекао је да председник данас није дошао јер је имао контакт са зараженом особом од вируса Ковид 19, да се тестирао и да је његов резултат негативан али да ипак жели да се још једном тестира како би се уверио да је све у реду. Остало је нејасно одакле је Буквић код себе имао документ са негативним „ПЦР“ тестом председника Гроцке, док се на почетку седнице још увек очекивало да Пантелић „пристигне“. 

Жиг инфо је дошао до сазнања да је данашња хаотична седница у Гроцкој резултат деловања кланова унутар самог СНС-а, тачније Симоновићевих рецидива. Те кланове ни повереник напредњака у Гроцкој Милосав Миличковић ни садашњи председник Драган Пантелић нису успели да „укроте“ или, можда, нису ни желели. Наши извори кажу да садашње стање у Гроцкој међу редовима напредњака је управо због деловања тих Симоновићевих кадрова, од којих је Буквић постао чак и шеф одборничке групе. 

Покушај бирања новог заменика председника ГО Гроцка, данас је стопиран из врха СНС-а. У наредном периоду очекује се велика борба између кланова унутар напредњака како би прогурали своје опције, иако је председник Гроцке био изричит да заменика неће имати.

Погледајте данашњу седницу СГО Гроцка:

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар