Почетна » Ћута подноси оставку: „Ово је кап која је прелила чашу“

Ћута подноси оставку: „Ово је кап која је прелила чашу“

од Други Пишу
0 коментар

Александар Јовановић Ћута, копредседник странке Заједно и лидер Еколошког устанка, наводи за Нова.рс да подноси оставку на све функције у Заједно. Он каже и да сви чланови Еколошког устанка напуштају ту странку.

Јовановић наводи да је Небојша Зеленовић без да их обавести направио савез са странком СРЦЕ Здравка Поноша, Демократском странком и Румунском партијом, а да је чашу прелило то што им је отета страница Еколошког устанка. Он каже да је Еколошки устанак настао из покрета Одбранимо реке Старе планине, „у борби против малих хидроцентрала, против Рио Тинта, на Реви…“.

„Еколошки устанак је настао на терену. Њега чине на хиљаде људи који су стали у одбрану својих река, својих њива и своје природе. То су људи који нису политички калкуланти, већ ентузијасти и активисти. Тај покрет је стваран годинама и базиран на поверењу“, истиче наш саговорник.

Јовановић наводи да је Фејсбук страница Еколошког устанка преузета од стране бившег члана Еколошког устанка и народног посланика Ђорђа Микетића, коме је поверено да буде такозвани супер-админ.

„Он контролише шифру странице. Њему је пало на памет да отме оно што смо крваво стварали и да онемогући мени и члановима Еколошког устанка да постављамо објаве на сопственој страници. Другим речима, ми смо истерани из своје куће, тако да 80.000 пратилаца Еколошког устанка може да гледа објаве искључиво странке Заједно“, каже Јовановић.

Он додаје да су више пута обављени разговори са Ђорђем Микетићем и Небојшом Зеленовићем.

„На жалост, они сматрају да је то нормално, да се користе туђом интелектуалном својином. Еколошки устанак – назив , жиг и лого је по решењу Завода за интелектуалну својину власништво Еколошког устанка. Више пута смо тражили да вратимо своју страницу и да нам се омогући да говоримо и постављамо објаве на својој страници, то до сад није био случај. Због свега овога, дајем оставку на све функције у странци Заједно, јер ја сам пре свега активиста и не функционишем на тај начин. Сви чланови Еколошког устанка излазе из странке Заједно“, каже Јовановић.

„Само постављам питање – кад кажете Еколошки устанак, да ли прво помислите на Ђорђа Микетића, Небојшу Зеленовића или Александра Јовановића Ћуту. Све што тражимо је да нам се врати оно што је наше, а Небојши Зеленовићу и старнци Заједно желим све најбоље у будућем раду. Без обзира шта је било, имамо примарни задатак да сменимо режим Александра Вучића“, рекао је он у изјави за Нова.рс.

Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanvić Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар