Почетна » Цвејић: Недозвољено је да Брнабић користи атентат на Трампа да започне домаћи пропагандни рат

Цвејић: Недозвољено је да Брнабић користи атентат на Трампа да започне домаћи пропагандни рат

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик и потпредседник Србија центра проф. др Слободан Цвејић изјавио је да Ана Брнабић и СНС злоупотребљавају атентат на Доналда Трампа зарад обрачуна са домаћим медијима чиме власт улази у зону у којој независне медије оптужује за некакав потецијални трагичан исход, што је недозвољено.

„Непримерено је да жена која је председница Скупштине започне нови талас пропагандног рата. У медијима које они оптужују нема ничега што би поткрепило њихове оптужбе, већ им режимски таблоиди и телевизије лепе ту етикету. Фрапантно је да Брнабић није ни поменула да у атентату на Трампа има и људских жртава. То је једно бездушно играње и манипулација са таквом ситуацијом да уводи нове стандарде у дну које може да се досегне у таквој политичкој кампањи“, рекао је Цвејић у Новом дану.

Говорећи о односу власти према појединим медијима Цвејић је напоменуо да је Вучић у свом медисјком тиму имао саветнике из Изарела и Владимира Бебу Поповића

„Вучић је драма qуеен. Он из подсвести креира ситуације у којима је он жртва. Сада је увукао у тај круг плинске светлости око себе и Ану Брнабић и блиске политичаре. Они препознају тренутак да крену у такву врсту кампање. Креирају такву медијску сцену и постављају таква правила политичке борбе да се временом нормализује такав начин комуникацје. То је неодговорно и читаво друштво води у ситуацију сукоба. И ако дође до сукоба или страдања, они ће тражити неке друге кривце. Само они неће бити криви ни за шта“.

Цвејић је подсетио на то да је због такве политике таргетирања медија и новинара убијен Славко Ћурувија, а недавно нападнут Вук Цвијић.

„Прави тренутак је да се власт призове памети јер ово друштво ионако пати под њиховом влашћу, само нам фали да на улици постоје напади, сукоби или трагични исходи“.

Говорећи о стању у здравству Цвејић је рекао да грађани својим очима гледају „како се урушавају системи који су њима давали одређени квалитет живота раније“.

„Вучић дозвољава да сви јавни системи у земљи пропадају, а да само онај ко има новца може да дође до приватне услуге. А то су богаташи који се окупљају око СНС-а и њихове клијентелистичке клике. То су углавном људи који нису способни да изађу на праву тржишну утакмицу и тамо покажу своје менаџерске и привредничке способности него само тамо где су штићени од државе да освајају тендере и скупљају богатство“, рекао је Цвејић.

Он је додао да та новопечена богата елита може себи да приушти да се лечи у болници у којој су услови онакви какви и треба да буду, док остали грађани то не могу, већ иду у болнице у којима лети не ради клима и сл.

„Кад их скинемо са власти кренућемо да обнављамо институције односно државу и да је доведемо на тај ниво да људи имају поверења у државу и институције“, закључио је Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар