Почетна » Цвејић: Одлука о изборима у Београду као резултат унутрашњих превирања у СНС-у

Цвејић: Одлука о изборима у Београду као резултат унутрашњих превирања у СНС-у

од Други Пишу
0 коментар

Народни посланик и потпредседник Србија центра проф. др Слободан Цвејић изјавио је да би за СНС најкатастрофалније што би могли да ураде било да прогласе већину у Београду „где је толико очигледно да су избори покрадени“, јер би им се то обило о главу.

„У тој великој коруптивно – лоповској машини важну улогу имају мали лордови који имају своје приватне бизнисе и нису спремни да их неко повуче низ литицу за собом. Када дођу промене и успоставимо независно тужилаштво многи људи знају да ће морати да одговарају. Шапићева јучерашња изјава показује да у СНС-у постоје унутрашња превирања, види се да губе конце. Очекујем да ће бити и неких међусобних конфротирања. Наиван је онај ко мисли да су неки политички критеријуми пресудни за доношење одлука у СНС-у. Важно је ко контролише колико новца и физичке моћи“ рекао је Цвејић у Новом дану на Н1.

Према његовим речима чекао се повратак председника Вучића, да изнесе своју молбу да се избори у Београду понове.

„Он је поново довео људе у странци у позицију да је видиљиво да немају никакву улогу, јер он доноси одлуке. Било би занимљиво видети их да не послушају ту молбу члана СНС-а“.

Цвејић је напоменуо да је СНС већ кренуо у кампању у Београду и „ради исте ствари које је радио у претходним кампањама“.

„Ми у Србији против насиља настављамо да се боримо за принципе, за слободне институције, слободне изборе, а против крађе. Наш примарни фокус ће бити на изборним условима“.

Цвејић је рекао да је све извеснија одлука о новим изборима производ тога што је опозиција, поред чланова Европског парламента, успела да подигне читаву европску јавност.

„Европска јавност је реаговала на овакву крађу и тражила да се заштити демократски принцип у једној земљи у Европи. Ми морамо базичне принципе демократије да одбранимо да бисмо могли да живимо слободно и да можемо да обранимо онај ниво суверености који носи свако појединачно“.

Он је истакао да је важно да на изборну крађу у Србији реагују и парламенти у земљама чланицама, а не само Европски парламент.

„Што је више актера који подижу видљивост ове теме у светској јавности и врше притисак брже ћемо ићи ка циљу да се побољшају изборни услови. До тог 28. априла који се помиње мало тога може да се уради, али нешто ипак може. Ту ће се јасно видети да ли власт жели да почне да имплементира препоруке ОДИР-а. Лично сумњам у то“, закључио је Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар