Почетна » Цвејић: Вучић је тај који ће изабрати и нови састав РЕМ-а

Цвејић: Вучић је тај који ће изабрати и нови састав РЕМ-а

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра проф. др Слободан Цвејић изјавио је да ће нови састав РЕМ-а, који ће бити изабран у новембру, само наставити да буде у служби владајуће странке.

“Иако по новом закону политичке организације и институције имају мању улогу у избору чланова савета РЕМ-а, сведоци смо тоталне политике СНС-а и Александра Вучића која подразумева пенетрацију у различите друштвене институције и организације, удружења и неформалне групе, као и политизацију готово свих аспеката друштвеног живота. Не треба имати сумњу да ће Вучићев режим имати дискретну контролу над процесом избора чланова Савета РЕМ-а и притисцима постићи његов састав који омогућује континуитет послушничке политике у овом телу и самим тим његову продужену дисфункционалност и урушавање”, рекао је Цвејић за Еуропеан Wестерн Балканс.

Он је додао да ће главни ослонац у континуираном раду РЕМ-а бити поновно изабрана директорка овог тела која већ годинама заправо представља његову сиву еминенцију.

“Неформалним умрежавањем са центром политичке моћи и претерано слободним тумачењем релевантног законодавства она већ годинама подупире фасаду Регулаторног тела за електронске медије иза које, што се тиче спровођења овлашћења овог важног тела, стоји једно велико ништа”.

Цвејић је истакао да се од новог састава РЕМ-а може очекивати “једно велико ништа”.

“Наставиће се рутинско обављање редовних административних послова, скривање од стварних проблема у сектору електронских медија и несувисла објашњења и квази-правна тумачења када су истерани пред светло јавности”, закључио је Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар