Почетна » Председништво СНС у уторак: Вучић опет пробио рок

Председништво СНС у уторак: Вучић опет пробио рок

од admin
0 коментар

 Скупштина Србије конституисана је 3. августа, али до данас нису изабрани њен председник, потпредседници, нити скупштински одбори. Иако је било најава да ће након потврђивања мандата нових посланика убрзо бити формирана и нова влада, то се није догодило.

Име мандатара председник Србије саопштио је тек пре мање око две недеље, а пре четири дана рекао је да ће састав владе бити саопштен до краја недеље, а најкасније у понедељак.

“Већ крајем ове недеље, а најкасније до понедељка, очекујем да ће премијерка изаћи са тим како треба да изгледа нова влада”, рекао је тада Вучић.

До сада је била пракса да пре избора нове владе, на седници Председништва СНС буду усвојени предлози кандидата за министре.

Међутим, како је нашем порталу потврђено, седница ће бити одржана у уторак и претпоставља се да ће тада Брнабић саопштити имена министара.

Рокови које је Вучић већ “пробио”

Вучић је иначе до данас најмање четири пута “пробио” рок за формирање владе. Он је 10. септембра изјавио да ће премијерка и нови министри бити изабрани до краја тог месеца.

“Владу ће водити неко способан и енергичан. Биће значајних промена у сваком смислу, али не зато што је претходна влада било шта лоше радила”, навео је Вучић.

Он је почетком јула рекао да очекује да ће влада бити формирана 20. или 21. августа, да би крајем истог месеца као рок за њено формирање навео 25. август.

Ни он, међутим, није испоштован. Неколико дана пре његовог истека, Вучић је изјавио да ћемо нови кабинет у Немањиној 11 добити након што се врати из Вашингтона, где је боравио 3. и 4. септембра.

“Биће формирана у првој половини септембра. У Влади ће бити промена”, рекао је он.

Председник је, међутим, по повратку у Србију навео да ће нова влада бити до краја месеца, те да разматра неколико кандидата за премијера.

“Брнабић је добар избор”

Александар Вучић је пре две недеље, после седнице Председништва СНС, навео да је Ана Брнабић мандатарка за састав нове владе.

“Мислим да је Ана Брнабић добар избор и да ће она тај посао да обавља добро”, рекао је он.

Пре него што је лидер СНС обелоданио име мандатара, Синиша Мали је изјавио да је Вучићев предлог о премијеру једногласно усвојен.

Судећи по Вучићевој изјави, у новој влади могу да се очекују и два нова министарства – за људска права и равноправност полова, а друго је за бригу о породици, деци и демографију.

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар