Почетна » Да ли је ово Милица Заветница управо најавила улазак у нови Вучићев покрет

Да ли је ово Милица Заветница управо најавила улазак у нови Вучићев покрет

од Други Пишу
0 коментар

Председница странке „Заветници“ Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да ће разговарати о могућем уласку у Покрет за народ и државу који је најавио председник Србије Александар Вучић.

„Српска странка Заветници види себе у свим оним политичким форматима у којим се буде говорило о очувању суверенитета Косова и Метохије, породичних вредности…“, изјавила је председница ове странке Милица Ђурђевић Стаменковски одговарајући на питање да ли себе види у најављеном Покрету за народ и државу.

Додала је да разговори о могућем уласку у покрет тек предстоје и да нема дилеме да ће о томе преговарати.

„Видећемо да ли ћемо у том политичком формату имати значајну улогу, или ћемо својој земљи дати допринос у неким другим форматима. Отворени смо за тај разговор, врло директно то кажем. Тај Покрет за народ и државу, ако буде устројен по овој вертикали, може да буде најозбиљнија и најмасовнија политичка организација од увођења вишепарламентарног система“, рекла је Ђурђевић Стаменковски додајући да би он требало да почива на принципима и да надиђе партијске поделе.

Подвукла је је да пре свега треба разговарати где то Србија иде у наредној деценији, као и да су Заветници странка која тежи принципима, а не политици условљавања.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић поново је претходних дана актуелизовао тему оснивања великог Покрета за народ и државу. Прве најаве о оснивању покрета биле су још пре две године.

Нова.рс је прва писала о томе да је председница Српске странке Заветници већ добила понуду за сарадњу са Српском напредном странком и једно министраство у новој Влади Србије.

То је практично потврђено тако што су Заветници уши у власт са СНС, у неколико општина.

Све то дешава се након што је последњег јутра у 2023. години председник Србије Александар Вучић је на телевизији Прва рекао да је на изборима видео много талентованих политичара који имају своје странке, а које би волео да види и у Српској напредној странци. Међу њима је, према његовим речима, и председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

Ђурђевић Стаменковски је тада рекла да није било разговора о приступању СНС-у, а да похвалу председника доживљава као признање.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Milos Tesic/ATAImages

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар