Почетна » ДА ЛИ НИКОЛИЋ ОДЛАЗИ ТИХО, ИЛИ УЗ ПРАСАК Николићев син подржао кандидатуру Вучића, АЛИ ТЕК СЛЕДЕ ДОГОВОРИ О НАДОКНАДИ

ДА ЛИ НИКОЛИЋ ОДЛАЗИ ТИХО, ИЛИ УЗ ПРАСАК Николићев син подржао кандидатуру Вучића, АЛИ ТЕК СЛЕДЕ ДОГОВОРИ О НАДОКНАДИ

од admin
0 коментар

Радомир Николић, син Томислава Николића и градоначелник Крагујевца и функционер СНС, гласао је на Председништву СНС за кандидатуру Александра Вучића на председничким изборима у Србији. Иако је Томислав Николић до јуче очекивао да ће напредњаци управо њему дати подршку да се кандидује за још један председнички мандат, то се није догодило.

Николић млађи јуче је са страначким колегама био на састанку Председништва СНС на којем се одлучивало о председничком кандидату. У странку је дошао сам, али није био расположен за изјаве.

После састанка, када је одлука о кандидатури Вучића већ једногласно донета, Николић је напустио страначке просторије са Гораном Цветановићем, градоначелником Лесковца.

Radomir i Tomislav Nikolić

Како „Блиц“ сазнаје, на Председништву је, између осталог, декларисано да са Томиславом Николићем односи нису нарушени, да остају најбољи могући и да никаквих проблема нема.

Николић и Цветановић су из страначких просторија сишли степеништем, а не лифтом, срдачно ћаскајући. Према Николићевом понашању, бар се такав утисак могао стећи, као да није било љутње што странка није подржала његовог оца за још један председнички мандат.

За политичког аналитичара Драгомира Анђелковића овакав развој догађаја није превише чудан. Како каже за “Блиц”, не верује да је постојао неки експлицитан договор све до момента када је Вучић одлучио да иде у председничку трку.

 Dragomir Anđelković

Драгомир Анђелковић

– Претпостављам да је Николић промислио да не треба да се конфронтира, а да је то вероватно још много боље схватио и његов син, тако да је све након састанка заправо произашло из тога – каже Анђелковић.

Анђелковић верује да ће тек уследити договор који ће сигурно укључивати и млађег и старијег Николића.

Како је „Блиц“ раније писао, Томислав Николић је тражио да, ако не буде кандидат за председника, добије место амбасадора у Москви, а за сина радомира да одигура функцију – председника парламента.

У последњих десетак дана. Вучић и Николић су се више пута срели и разговарали о будућим функцијама и потезима, а према изворима „Блица“, Николић је све време инсистирао на томе да што боље осигура себе и своју породицу. Међу идејама које се помињу биле су и да је тражио да поново буде председник СНС, али и да ће подржати другог председничког канидата – Вука Јеремића, односно чак и то да ће радити на оснивању нове странке.

Иначе, Николић нема своје упориште у врху СНС што се и показало на јучерашњој седници Председништва, али има оданих кадрова на терену, у одборима. Осим Крагујевца, Николић има своје људе по одборима у Шумадији, централној Србији, Чачку, деловима Војводине.

Лана Гедошевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар