Почетна » ДА ЛИ СТЕ СЕ ЗАПИТАЛИ КОЛИКЕ СУ ПЛАТЕ ПРЕДСЕДНИКА У РЕГИОНУ? Вучићева је најмања, а овако стоје остали! Само Мило своју крије ко змија ноге!

ДА ЛИ СТЕ СЕ ЗАПИТАЛИ КОЛИКЕ СУ ПЛАТЕ ПРЕДСЕДНИКА У РЕГИОНУ? Вучићева је најмања, а овако стоје остали! Само Мило своју крије ко змија ноге!

од admin
0 коментар

Председник Словеније Борут Пахор има највећу месечну плату међу председницима из региона, док најмању прима шеф српске државе Александар Вучић.

Плата председника Словеније на месечном нивоу, како се наводи у његовој имовинској карти, износи 3.322 евра, а с друге стране, председник Србије Александар Вучић месечно прима чак три пута мање, односно 1.083 евра.

Више од 3.000 евра износе месечна примања хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, али и чланова Председништва Босне и Херцеговине.

Према подацима хрватског Поверенства за одлучивање о сукобу интереса, Грабар Китаровић има нето плату од 3.276 евра, док чланови Председништва БиХ у просеку зарађују 3.091 евро месечно.

Према подацима Централне изборне комисије БиХ, чланови Председништва те земље Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Младен Иванић примају 2.862 евра, 2.874 евра и 3.536 евра месечно, респективно.

Премда на сајту Агенције за спречавање корупције Црне Горе још нису објављени подаци о месечним примањима председника Црне Горе Мила Ђукановића, познато је да је његов претходник на тој позицији месечно зарађивао око 2.420 евра, па се закључује да толико износи и Ђукановићева месечна зарада, пише подгоричка Побједа.

Мање од 2.000 евра месечно зарађују председници Албаније, Илир Мета, чија плата износи 1.425 евра и Македоније, Ђорђе Иванов, који зарађује 1.250 евра.

У тексту се такође напомиње да плате председника далеко надилазе просечна месечна нето примања у региону, при чему су рекордери тројица чланова Председништва Босне и Херцеговине. Месечна зарада Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Младена Иванића, примера ради, седам пута је виша у односу на просек у Босни и Херцеговини.

Грабар Китаровић, Иванов и Пахор имају троструко више плате од просечне у Хрватској, односно Македонији и Словенији, док је плата председника Србије Александра Вучића дупло виша у односу на просечну плату у Србији.

Према службеним подацима, највеће просечне плате у региону имају Словенија и Хрватска, а најниже Македонија и Босна и Херцеговина.

Курир.рс/Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар