Почетна » Да ли сте за то да се у Србији поново уведе ОБАВЕЗНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈСКЕ?

Да ли сте за то да се у Србији поново уведе ОБАВЕЗНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈСКЕ?

од admin
0 коментар

Поводом изјаве премијера Србије да његов син има жељу да буде војник, поново се међу Србима јавила идеја да се врати обавезно служење војног рока. Шта ви мислите о томе?

Након изјаве премијера Србије Александра Вучића да је поносан што је његов 16-годишњи син Данило добио позив за војну евиденцију и да жели да буде војник када порасте поново се актуелизовала прича о повратку служења војног рока у Србију!

Србија је поново пред избором, да ли треба вратити обавезно служење војног рока које је званично укинуто 1. јануара 2011. године и од тада су у војску упућивани само они који то желе.

Ипак, остала је обавеза војне евиденције у којој се уписују младићи након навршене 16-те године, а 50.000 динара или 60 дана затвора је казна уколико се неко не одазове позиву за упис у евиденцију.

Пре годину дана начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић изазвао је прави шок у јавности када је на свечаности у касарни “Војвода Живојин Мишић” у Ваљеву рекао да се размишља о увођењу обавезног војног рока.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

– Често се може чути мишљење грађана да треба вратити редовно служење војног рока и ми нисмо затворили ту могућност – рекао је Диковић.

Он је навео и да ће се наћи начин да се млади обуче да се понашају у ситуацијама које су опасне по њихов живот и околину, додајући да сви треба да буду поносни на војнике, који својом вољом долазе да служе војни рок, свесни да на тај начин доприносе безбедности и бољитку Србије.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Позивамо вас да се у коментарима изјаните да ли сте за то да се у Србији поново уведе обавезно служење војног рока.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар