Почетна » ДА НЕ ПОВЕРУЈЕШ Напредњаци отварају градилиште семафора

ДА НЕ ПОВЕРУЈЕШ Напредњаци отварају градилиште семафора

од admin
0 коментар

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и в.д. директора Завода за изградњу града Дејан Мандић присуствовали су данас почетку радова на изградњи саобраћајних површина и семафоризацији пешачког прелаза на Булевару Слободана Јовановића (код Дома здравља).

Стојковић и Мандић су рекли да се семафор поставља на основу захтева становника овог дела Новог насеља.

Како је речено приликом обиласка градилишта, на пешачком прелазу биће постављена модерна семафорска опрема, односно три семафорска стуба, пешачки тастер, дисплеј који ће одбројавати време трајања црвеног и зеленог светла, као и звучни уређај намењен слепим и слабовидим лицима.

Pocetak_gradnje_semafora_06102015_600_0

Градски челници су навели да ће бити задржана постојећа ширина пешачког прелаза, а биће додат и обострани бициклистички прелаз ширине два метра који до сада није постојао на овој локацији.

Наведено је и да ће за потребе безбедног кретања слепих и слабовидих лица у зони раскрснице бити постављена плоча упозорења и плоча водиља.

Pocetak_gradnje_semafora_06102015__600_0

Пројектом је предвиђено и рушење средине коловоза Булевара Слободана Јовановића ради постављања разделног острва ширине 1,5 метара и дужине око 142,25 метара, које се надовезује на већ постојеће острво, а простираће се од раскрснице са Булеваром Јована Дучића до Улице Бранислава Бороте.

Pocetak_gradnje_semafora_06102015__600_1

Тек што су званичници отишли, Водовод је саопштио да се десила хаварија управо на овој локацији. „Због радова на санацији хаварије без воде ће до 14 сати бити део Булевара Слободана Јовановића (од Улице Бранислава Бороте до Улице владике Ћирића), а постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена и проширена на околне улице“, стоји у саопштењу овог предузећа.

Радове на постављању семафора изводи „Инвест-инжењеринг“, а подизвођач је ЈКП „Пут“. Вредност радова је 5.824.357 динара и рок за завршетак 50 календарских дана.

021.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар