Почетна » Дачић: Ако идемо сами на изборе, кандидат Антић

Дачић: Ако идемо сами на изборе, кандидат Антић

од admin
0 коментар

„Разговарамо са Александром Вучићем и СНС-ом да ли ћемо ићи на једну листу, ако не идемо на једну листу онда ми наступамо самостално са ЈС и наш кандидат ће бити, што ће бити мој предлог на Главном одбору, Александар Антић“, рекао је Дачић новинарима пред почетак седнице Главног одбора СПС-а.

Како каже, одлуку о изласку на изборе са СНС-ом или самостално донеће крајем овог или почетком следећег месеца.

„Ми очекујемо победу на градским изборима, заједно са коалиционим партнерима, односно са Александром Вучићем. Ми доносимо једну условну одлуку, али врло брзо до краја месеца или почетком следећег месеца донећемо одлуку са СНС-ом да ли је боље да идемо на једну листу или одвојено, у сваком случају, на једној листи или две, очекујемо победу, односно више од 50 посланика у градској скупштини“, нагласио је лидер социјалиста.

Дачић је навео да је СПС на прошлим локалним изборима освојио 11 одсто гласова, али да су амбиције те странке „далеко веће него што неки истраживачи јавног мњења помињу неке проценте од пет, шест одсто“.

„Озбиљно се припремамо за изборе и ово је на неки начин само почетак тих припрема. Као што знате, поздравили смо одлуку СНС-а да се не одржавају ванредни парламентарни избори. То је одлука која можда није толико у страначком интересу колико у интересу Србије“, навео је Дачић.

Упитан да ли континуирани заједнички излазак на изборе са СНС-ом може да доведе до тога да гласачи не знају за кога заправо гласају, те да се СПС на тај начин „утапа“ у СНС, Дачић каже да не посматра коалицију тако.

„Не утапамо се са СНС-ом, ми имамо различите програме, али заједничке циљеве са СНС-ом, пре свега оне који се тичу будућности Србије, ту се слажемо. То је ствар политичке процене, има оних који мисле да бисмо више освојили да идемо сами, то су све могућности. Немамо политичких проблема ни са једне стране да идемо заједно, али могуће је да збир на крају буде већи са две листе. Наш циљ је свакако победа“, истакао је Дачић.

На данашњој седници ГО СПС-а, каже Дачић, биће говора и о заменику председника странке, те ће уместо Славице Ђукић Дејановић на то место сада доћи историчар Предраг Марковић, коме је то, како је рекао, прва оперативна функција у странци.

„Такође, на седници Главног одбора биће речи о кооптирања у ГО, а биће предложени и кооптирање у извршни одбор странке. Владан Заграђанин биће предложен за новог председника Извршног одбора, после одласка Дијане Вукомановић. Биће предложени нови чланови председништва, Никола Шајиновић, Тома Фила који се први пут страначки ангажује и Ивица Тончев као мој државни секретар у министарству“, каже Дачић.

Најавио је и изборе у социјалистичкој омладини до краја месеца, као и конгрес СПС-а крајем следеће године.

„На четири године одржавамо конгрес и у складу са тим од 1. јануара почиње изборна година, и за град и за многе локалне самоуправе и партијски избори у другој половини следеће године“, закључио је Дачић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар