Почетна » ДАЧИЋ НИЈЕ УШАО У УКЛЕТИ АВИОН: Шеф српске дипломатије избегао ватрено крштење после ремонта авиона старог 37 година

ДАЧИЋ НИЈЕ УШАО У УКЛЕТИ АВИОН: Шеф српске дипломатије избегао ватрено крштење после ремонта авиона старог 37 година

од admin
0 коментар

Владин авион „фалкон“ поново је изневерио у последњи час. Летелица је, након што је дуже била ван употребе због старости и кварова, ремонтована и од данас је требало да поново буде у функцији. Ипак, у последњи час јављено је да се „фалкон“ – опет покварио.

Ватрено крштење у ремонтованој летелици, старој чак 37 година, требало је да има шеф дипломатије Ивица Дачић који путује у дводневну званичну посету Бечу. Међутим, синоћ су му јавили да је авион поново стављен ван употребе, пишу Новости.

То му је пореметило планове, јер ће морати да лети другим авионом, „лир џетом“ који је мањи и има само пет места, па ће морати да смањи број чланова делегације.

„Фалкон“ је протеклих година имао читав низ инцидената због којих је коначно и био повучен са писте и послат „на канал“. Један од последњих догодио се 2015. приликом пута тадашњег председника Томислава Николића у Ватикан.

Николић је, због инцидента у којем је авион почео да губи висину, тада био приморан да откаже посету и врати се у Београд. Касније је, међутим, објашњено да је до незгоде дошло због несмотрености пилота и просипања кафе по командама.

Због квара на „фалкону“ у децембру 2012. тадашњи премијер Ивица Дачић није могао на време да полети за Кипар. А само месец дана раније, иста летелица покварила се по доласку тадашњег потпредседника владе Александра Вучића у Уједињене Арапске Емирате. Тада је била реч о квару ауто-пилота.

И претходни председник Владе Мирко Цветковић имао је проблем са „фалконом“ и почетком 2012. године, због неисправне летелице, није отишао у Брисел на састанак министара економије и финансија ЕУ.

Квар на мотору „фалкона“ био је уочен и 2010. када је тадашњи министар одбране Драган Шутановац требало да лети у Багдад, као и 2011. када је некадашњи шеф дипломатије Вук Јеремић требало да се врати из Париза.

Курир.рс/Вечерње новости/Д. М. – В. М.

Можда ти се свиди

Оставите коментар