Почетна » Дачић: Разумем потребе државе и на располагању сам јој

Дачић: Разумем потребе државе и на располагању сам јој

од Други Пишу
0 коментар

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће та странка и формално донети одлуку о учешћу у новој Влади Србије, понављајући неколико пута да с председником Србије и Српске напредне странке Александром Вучићем није разговарао о персоналним решењима и ресорима намењеним СПС.

Дачић је новинарима уочи седнице Главног одбора странке рекао да није разговарао ни о својој позицији, осим онога што је Вучић рекао на конференцији за новинаре да ће бити заменик премијера и шеф Бироа за координацију служби безбедности.

Не могу да говорим о стварима које не зависе од мене, рекао је Дачић и подсетио да су социјалисти и без договора о учешћу у Влади Србије гласали за избор председника Скупштине Србије и избор локалне власти у Београду.

То је питање за највећу политичку странку, додао је он и најавио да ће се разговори о Влади Србије наставити по повратку председника из Њујорка, са заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

„Шта ћу ја да будем? Не знам, ја разумем потребе државе и на располагању сам јој“, рекао је Дачић који је био министар спољних послова и председник Скупштине Србије, јер му је то у ранијим изборним циклусима понудио Вучић.

Дачић је додао и да са мандатарком за формирање Владе Србије Аном Брнабић нису имали разговоре о ресорима које би СПС могао да добије.

Упитан да ли ће неки нови људи из СПС добити ресоре у будућој влади или ће то бити већ позната лица, Дачић се нашалио и рекао – „Не могу пред њима да говорим“.

„Знам да ми не верујете, али нисмо разговарали о кадровским решењима“, поновио је.

Дачић је најавио и да ће на седници Главног одобра СПС бити донета и одлука о одржавању Конгреса странке, а оквирни датум је 17. децембар.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар