Почетна » Дачић: Ружић рекао да је спреман да поднесе оставку

Дачић: Ружић рекао да је спреман да поднесе оставку

од Други Пишу
0 коментар

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је јутрос да је министар просвете Бранко Ружић казао да је спреман да поднесе оставку ако има његове индивидуалне одговорности за напад у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, а Дачић је оценио да то неће допринети решавању проблема.

„Мислим да је сада потпуно релативно питање да ли ће министар Ружић поднети оставку или неће… То свакако неће допринети томе да ли ће се друштво на један озбиљан начин посветити овој врсти проблема, јер се ово дешава једном у 10, 20, 30 година. Овде је питање сада да ли ће се то поновити, да ли ће то неко да копира“, рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Према његовим речима, у питању је проблем са садржајима који се могу пронаћи на интернету и друштвеним мрежама, као и проблем друштва у целини, којим сви морају озбиљно да се баве.

„И шта иако Ружић поднесе оставку? Шта смо решили? Ја бих разумео да је реч о пропусту који је индивидуално везан за одређеног човека“, казао је Дачић.

Дачић, који је актуелни координатор служби безбедности и некадашњи министар унутрашњих послова, казао је да је у тој школи био присутан школски полицајац и припадник приватног обезбеђења ког је ангажовала школа, али да то није било довољно.

„Једноставно, није могуће у толикој мери безбедносно покрити све то да би се спречили овакви случајеви“, рекао је Дачић.

Навео је да је потребно утврдити чињенично стање, односно шта се десило у том конкретном случају, као и шта треба да се уради да би се дошло до друштвене вредности која би одбацивала такву врсту понашања и демотивисала вршење таквих кривичних дела.

„Сада ће сигурно доћи до преиспитивања одређених закона“, рекао је Дачић.

Осам ученика и припадник обезбеђења Основне школе „Владислав Рибникар“ убијено је у нападу који је извршио ученик седмог разреда те школе. Шест ученика и једна наставница су повређени, а нападач је ухапшен.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар