Почетна » Дачић у Гроцкој, небезбедан док излази из аута те не сме да се снима (ВИДЕО)

Дачић у Гроцкој, небезбедан док излази из аута те не сме да се снима (ВИДЕО)

Предизборни скуп СПС-а

од Жиг Инфо
0 коментар

Данас је СПС Гроцка одржао скуп у Великој сали ГО Гроцка, у сусрет најављеним изборима за 17. децембар. На овом скупу, између осталога, био је и кандидат „за премијера Србије“, Ивица Дачић.

Пре скупа у центру Гроцке, у једном локалном кафићу састао се, такорећи врх СПС-а Гроцка укључујући и Тому Филу, који су дочекивали званице. Прво су дошли Никола Никодијевић, Александар Антић и други, а затим је „јављено да стиже и председник Дачић“.

Истрчали су представници грочанског СПС-а да сачекају председника, ту су били и „страначки фоторепортери“ који су, испоставиће се, могли да снимају Дачића, док је новинарима Жиг инфа то било забрањено. Барем је тако саопштено од стране „обезбеђења“ Ивице Дачића.

Наиме, када је видео да снимамо долазак Дачића, неко је узвикнуо “ Ајд само то престани да радиш, ало!“ Тај „узвик“ стигао је од лица које није било обележено било каквом службеном легитимацијом. Дато му је на знање да смо новинари, да радимо свој посао, али је то лице и даље инсисистирало на истоме. Мало касније, исто лице се представило као обезбеђење МУП-а које је задужено за штићено лице, а на питање шта је проблем што се снима на јавном месту представник власти, одговорио је да „штићено лице из безбедносних разлога се не снима док излази из аута, а и могу се угрозити колеге (полицајци) уколико се и они сниме.“

На питање како је онда другим фоторепортерима дозвољено снимање, као и како уснимити само Дачића, када су они (обезбеђење) константно уз њега, добијен је одговор да су ти фоторепортери „акредитовани од стране СПС-а“ и да је то „друго“. У једном тренутку обезбеђење Дачића је затражило и снимак да погледа, али је његов захтев одбијен од стране новинара.

 

СПС је затим имао „предизборни скуп“ у Великој сали ГО Гроцка. Новинари Жиг инфа, због понашања обезбеђења Ивице Дачића, донели су одлуку да не извештавају са тог скупа.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар