Почетна » Не дамо позориште Бошко Буха ни Аци Босанцу, ни Пецонију, ни Београду на води: Припада грађанима и свој деци

Не дамо позориште Бошко Буха ни Аци Босанцу, ни Пецонију, ни Београду на води: Припада грађанима и свој деци

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Не давимо Београд / Зелено-лево фронт упућује подршку ансамблу и осталим запосленима у дечијем позоришту Бошко Буха и захтева да се ово позориште врати у своју позоришну кућу у којој је било од самог оснивања.

“Нема никаве дилеме – Буха остаје. Неприхватљиво је да се позориште Бошко Буха са традицијом дугом 73 година, услед нерешавања имовинско-правног питања које је изазвано сумњивим и коруптивним понашањем надлежних, измешта са своје адресе на Тргу Републике. Позориште припада грађанима и свој деци и зато га не дамо ни особама из криминалног миљеа, попут Аце Босанца и Пецонија, ни мегаломанској превари, Београду на води” – изјавио је Добрица Веселиновић.

Наиме, овом позоришту је након осам година неуспешне борбе, у којој је измештено са своје сцене, неопходно омогућити реконструкцију за коју су пројекти изграђени, а средства обезбеђена.

Сматрамо да је недопустиво да град ставља приватне интересе испред дечијег позоришта. Осуђујемо покушаје да се простор дечијег позоришта преотме у комерцијалне сврхе и исели у Београд на води, који не одговара стандардима и потребама овог театра.

Не давимо Београд се залаже да се институције од историјског и културног значаја вреднују, захтева хитно решавање питања позоришта Бошко Буха, као и одговоре на питања како је дошло до овако срамне ситуације за ово значајно позориште.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар