Почетна » Дејан Булатовић објавио због кога је напустио Странку слободе и правде

Дејан Булатовић објавио због кога је напустио Странку слободе и правде

Конференција за штампу

од Други Пишу
0 коментар

Испред Народне скупштине одржана је конференција за новинаре самосталног посланика Дејана Булатовића и других функционера који су одлучили да напусте Странку слободе и правде. Он је оптужио потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић да је она главни разлог што је он напустио ову партију. „Циљ Маринике Тепић је да уништи људе који су срце у тој странци и који се истински боре за ову земљу. Мариника Тепић је једног по једног одвајала из странке и уништавала. Уништавала је један по један одбор, намеравајући да разори ту политичку партију“, истакао је Булатовић.

„Данас је дан не баш тако светао за опозицију. Данас се истини мора погледати у очи. Ја желим да мењам политичку стварност у овој земљи. Желео сам да по први пут наступимо сасвим искрено, без околишања. Зато говорим као човек који је иступио из Странке слободе и правде, као потпредседник и човек ужег Председништва. Ја сам човек који је дао своју странку, да бисмо се спојили и ујединили са Иницијативним одбором Драгана Ђиласа и направили заједничку партију која је била најснажнија опозициона партија“, навео је Булатовић.

Он је рекао да су после одређеног времена „почела да се дешавају чуда“.

„Ушао сам у политичку конструкцију чистог срца, са много наде и вере да ћемо мењати ову земљу… На том путу имао сам проблем. Након неколико месеци после преименовања у Странку слободе и правде, дешава се то да једна жена покушава на све начине да оспори оно за шта сам се борио у тој причи. Та жена се зове Мариника Тепић. Није тачна инсинуација да је та борба трајала један дан. Мариника Тепић и ја смо имали несугласице неколико година. Борио сам се унутар странке да ту ствар променимо“, рекао је он.

Додао је да је током те борбе Тепић „дезавуисала читаву ствар“, као и да су „многи добри и поштени људи отишли из те странке“.

„Многи људи су страдали под политичким терором који је спроводила у странци. Покушали смо да решимо, нисмо решили. Бићу искрен, два пута сам подносио оставку унутар странке, како би схватили у каквом смо проблему“, навео је Булатовић и додао да су проблеми унутар странке заташкани.

„Трећи пут је био одлучујући и дао сам оставку. Циљ Маринике Тепић је да уништи људе који су срце у тој странци и који се истински боре за ову земљу. Мариника Тепић је једног по једног одвајала из странке и уништавала. Уништавала је један по један одбор, намеравајући да разори ту политчку партију“, истакао је Булатовић.

Говорећи о сукобу између Маринике Тешић и Мирослава Алексића из Народне странке, Булатовић је казао да је Тепић оптужила Алексића за увреде и вулгарности, а да то није било истина.

„То није била истина. МИки Алексић није рекао тада за оно што је оптужен. Ја сам и тада ћутао“, нагласио је Булатовић и оптужио је Тепић да је износила нистине у јавности око села Моровић и наводне плантаже марихуане у њој.

Булатовић је најавио и покретање „политичке инцијитиве“, те изразио спремност да сарадјује са, како је казао, правом опозициојм.

Рекао је и да ће у Скупштини Србије наставити да делује као самослани посланик и да је, од напуштања ССП разговрао са предстваницима свих клубова из „праве опозиције“.

 

N1

Можда ти се свиди

Оставите коментар