Почетна » Дејан Булатовић основао удружење грађана „Савез социјалдемократа“ у Моровићу

Дејан Булатовић основао удружење грађана „Савез социјалдемократа“ у Моровићу

од Други Пишу
0 коментар

Народни посланик и бивши потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Дејан Булатовић основао је удружење грађана „Савез социјадемократа“ (ССД), а након тога предстоји и оснивање повереништава по Србији, рекао је председник ове организације.

Иако је рекао да је за њега Мариника Тепић коју је оптужио да је лобиста СНС – „завршена прича“, евидентно је да се и даље „осврће“ на бившу странку. Сем што ово удружење има акроним врло сличан Странци слободе и правде, Булатовић је организацију основао у селу Моровић. Као један од аргумената за напуштање ССП-а и тезу да је „Мариника Тепић лобиста СНС“ Булатовић истицао аферу Моровић коју је Тепић изнела, а коју он карактерише као лажну.

„У наредном периоду радићемо на оснивању повереништава по Србији, од којих ће постати одбори, што видим као предуслов за прерастање ове организације у политичку странку, до чега ће врло брзо доћи“, рекао је Булатовић.

Он је навео да ће на изборној скупштини бити изабрани потпредседници и остали страначки органи, а до тада ће се организација руководити елементарним принципима на чијим темељима је почела рад – демократија, слободни медији, очување пољопривреде и села, социјална правда и заштита животне средине, преноси ФоНет.

Булатовић је рекао да је оснивачка седница Савез социјалдемократа у суботу протекла у сјајној атмосфери.

„Посебно ми је драго што сам осетио велику покретачку енергију од људи који су ми дали подршку. Међу њима има доста бивших чланова Странке слободе и правде, али и нових лица који сада по први пут ступају у политички активизам. Усвојили смо Статут, као и основне принципе деловања“, рекао је Булатовић.

Раније се спекулисало да ће Булатовић прићи станци „Заједно“, али је такве наводе демантовао копредседник ове странке Александар Јовановић Ћута. Иако је у интервјуу за наш лист Булатовић рекао како је један од предлога имена „Покрет демократског прогреса“ који се и њему лично свиђа, ова организација понела је другачији назив.

Насловна фото: Дејан Булатовић, конференција за новинаре Странка слободе и правде Фото:Весна Лалић/Нова.рс

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар