Почетна » Делегација покрета Не давимо Београд у посети Лондону и Бристолу

Делегација покрета Не давимо Београд у посети Лондону и Бристолу

Низ састанка са функционерима и изабраним представницима Зелене партије Енглеске и Велса

од Жиг Инфо
0 коментар

Делегација покрета Не давимо Београд борави у четводневној радној посети Енглеској, у оквиру које ће имати низ састанка са функционерима и изабраним представницима Зелене партије Енглеске и Велса.

Шеф одборничке групе Добрица Веселиновић и одборници Не давимо Београд су присуствовали седници градоначелника Лондона, Садика Кана, и чланова Већа лондонске скупштине, на којој су представљени предлози за решење главних криза и проблема у вишемилионском граду.

„Грађане Лондона тренутно највише забрињава недоступно становање, прескупе кирије, смањена куповна моћ становништва, функционисање саобраћаја и проблем загађења ваздуха. Слично као у Београду. Међутим, постоји огромна разлика. Градоначелник Лондона се понаша одговорно и предлаже анти-кризне мере и начине да побољша функционисање градских институција”, изјавио је Добрица Веселиновић, шеф одборничке групе Не давимо Београд.

„Нама је било драго да разменимо мишљења и предлоге како да се реши стамбена и еколошка криза, и побољша функционисање јавног саобраћаја. Учесници скупа су показали више слуха и интересовања него власт у Београду, када смо на седницама наше градске скупштине предлагали решења за сличне кризе код нас у Београду”, додао је Веселиновић.

Током посете Лондону, одборници су се састали и са представницима српске дијаспоре. „Представници дијаспоре су потпуно игнорисани и запостављени од земље чија политика практично протерује људе. Један од битнијих корака на којем ћемо радити јесу решења за побољшање комуникације и односа наших грађана у дијаспори са Србијом“, каже Наталија Стојменовић, одборница Не давимо Београд.

У склопу посете, одборници су известили баронесу Натали Бенет и бившу посланицу Џин Ламберт о злоупотреби инстутиција од стране СНС-а и СПС-а и недавним догађајима са тужитељкама, али и другим механизмима које власт користи да утиша неистомишљенике.

Можда ти се свиди

Оставите коментар