Почетна » Демократе гасе одборе

Демократе гасе одборе

од admin
0 коментар

Због празне партијске касе, Демократска странка се исељава из својих филијала по Србији. Окупљају се по становима и организују преко „Фејсбука“

МНОГИ општински одбори Демократске странке, због вишемесечних проблема са финансијама, принуђени су да ставе кључ у браву и опозициону борбу пребаце на „герилски фронт“, по становима функционера и симпатизера.

То се већ дешава у неким мањим местима, попут Лучана и Ћићевца, али и у Ћуприји, где демократе већ дуже кубуре са плаћањем кирије и трошкова телефона и струје. Слична судбина прети и многим другим одборима, а бази је из централе поручено да покушају да пронађу мање и јефтиније просторије или се снађу на неки други начин.

У неким испоставама ДС, због проблема са закупом просторија, прибегли су организовању и деловању преко друштвених мрежа, „Фејсбука“ и „Твитера“, где „каче“ информације о акцијама.

Иначе, како нам је речено у табору демократа, пошто је странка од прошлог јуна у блокади због дугова, око четрдесетак запослених месецима не прима плате, али им се редовно измирују порези и доприноси.

С обзиром на то да им је по измењеном закону месечни прилив из државне касе са 13 милиона динара смањен на око 7,5, у ДС размишљају и да донесу одлуку о повећању чланарина, које сада износе 100 динара за пензионере, студенте и незапослене, и 500 динара за остале. Највероватније ће поново бити уведена и обавеза да функционери месечно за странку издвајају део својих прихода.

УПЛАТЕ ИЗ СЕНКЕ

ДЕМОКРАТЕ су од почетка године прикупиле око осам милиона динара прилога чланства и функционера, а предњачи лидер Бојан Пајтић, који је донирао више од 200.000 динара. Помажу и чланови владе у сенци, па је министар финансија Србољуб Антић уплатио 100.000 динара.

Д. М.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар