Почетна » ДЕО РАДНИКА РТС ОДБРУСИО ВУЧИЋУ: Наш програм прешао границу доброг укуса због извештавања о Вама!

ДЕО РАДНИКА РТС ОДБРУСИО ВУЧИЋУ: Наш програм прешао границу доброг укуса због извештавања о Вама!

од admin
0 коментар

 Тај синдикат је у отвореном писму Вучићу навео да је он читав колектив РТС који има 2.700 запослених, увредио када је у обиласку градилишта Клиничког центра Србије казао да о РТС-у мисли „сигурно много лошије него опозиција“ и додао да се руководство јавног медијског сервиса мења само по закону.

„Господине председниче, ако Вама не одговара тренутна политика Информативног програма наше куће, и ако у његовом програму сматрате да још нисте довољно заступљени, и да таква уређивачка политика иде на штету информисаности грађана Србије који би требало да о Вашим активностима знају још више и још подробније него што сада сазнају путем јавног сервиса, то никако не значи ни да Информативни програм већ одавно није прешао границу доброг укуса у пласирању вести о Вама“, пише у писму.

Наводи се да запослени у РТС-у, укључујући у Научно-образовном, Културно-уметничком и Забавном програму, раде у условима „програмске и професионалне па и етичке опструкције Информативног програма“ и да нису заслужили да их Вучић вређа својим оценама.

„Запослени РТС-а у наведеним програмима који праве убедљиву већину програмског садржаја наше куће, допринели су током протеклих деценија, и онда кад је током ’90-тих ова кућа деловањем Информативног програма била уништена, колико толико спасавању образа и части професије и саме куће“, пише у писму Вучићу.

У писму се наводи да Синдикат Независност неће дозволити да Вучић „ниподаштава њихов рад и достојанство“.

„Радећи за мале плате које сте Ви Вашим незаконитим уредбама још смањили о чему се на овдашњим судовима води 70-ак парница, запослени наведена три програма успевају да, за надолазећа времена, одрже клицу елементарног професионализма“, наводи се у писму Вучићу.

Додаје се да када у Србији буде наступила владавина права и када медијски закони буду поштовани, „тај би професионализам ту кућу увео напокон у цивилизован период историје, на добробит свих њених грађана, а не само припадника и симпатизера владајуће странке“.

београдски-глас.рс/герила.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар