Почетна » Детаљи састанка са Дачићем после ког је „порно посланик“ поднео оставку и због ког су социјалисти каснили у Скупштину

Детаљи састанка са Дачићем после ког је „порно посланик“ поднео оставку и због ког су социјалисти каснили у Скупштину

од Други Пишу
0 коментар

Посланици Социјалистичке партије Србије закаснили су данас на седницу Скупштине, а разлог томе је, како наводи извор Нова.рс из редова ове партије, састанак са лидером те партије Ивицом Дачићем.

Како наводе наши саговорници из СПС, на састанку се разговарало на даљим корацима које ће социјалисти предузети, имајући у виду поруке које су стизале из редова коалиционог партнера – СНС.

На поменутом састанку је донета одлука, између осталог, да је „најбоље за репутацију партије“ да посланик Стевић, који је током заседања парламента гледао порно филм, поднесе оставку. Такође, додаје наш извор, договор је да СПС и даље настави да подржава власт Александра Вучића, упркос отвореним нападима које високи функционери те партије упућују на њихов рачун.

„Већина партијских колега је уверена да ће се бура стишати и да ће се убрзо ствари вратити у нормалу. Многи наши партијски другови су били изненађени и затечени догађајима који су се јуче одиграли, јер СПС је подржао све што је владајућа већина предложила на седницама Скупштине Србије . Тако је било и на последњој седници кад смо јавно подржали и гласали за извештај о преговорима о Косову и Метохији“, истиче наш саговорник.

Посланик социјалиста Звонко Стевић поднео је оставку на место посланика након што се на друштвеним мрежама појавио снимак на ком се види како гледа порно филм за време седнице о Косову.

Подсетимо, претходно су београдски медији јуче пренели да је председник Српске напредне странке Александар Вучић на састанку врха странке, поручио да је спреман да иде на изборе као кандидат за премијера, али да „неће попустити под уценама – ни Запада, ни СПС-а, ни лажних десничара“, преноси Н1.

„Западни агент Рада Трајковић каже да тражим аболицију за своју породицу, а не спас за српски народ на Косову. Лаже, као и сви они у Скупштини који су говорили све оне бесмислице. Брани ме таман као и моји коалициони партнери. Зато народе само да имате у виду да је моја породица овде, остаће у Србији, као и ја“, рекао је Вучић у обраћању одговарајући на изјаву Раде Трајковић.

Председник Извшног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић изјавио је данас да не искључује да ће врло брзо бити одржани избори и поручио Социјалистичкој партији Србије (СПС) да СНС није „овца коју више могу да шисају“ и понашају се као до сада.

„Мене лично да питате најбоље је да (избори) буду сутра, или за викенд, али мудрији људи у странци, на челу са Вучићем, нас мало емотивније ће да примире, па ћемо сви заједно да донесемо одлуку која ће бити најбоља за Србију“, рекао је Глишић у понедељак.

Како су пренеле „Вечерње новости“, Вучић је оценио да је СНС на седници Скупштине о Косову, био усамљен у одбрани државних интереса.

„Веома сам разочаран понашањем социјалиста, који су били негде између, желећи да се додворе свима“, пренеле су „Новости“ Вучићеве речи.

Након овога, сви најављени састанци министра спољних послова и председника Социјалистичке партије Србије

Ivica Dačić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ивице Дачића за данас су отказани.

Можда ти се свиди

Оставите коментар