Почетна » Директор Наменске претио полицији: Неком ће летети глава

Директор Наменске претио полицији: Неком ће летети глава

од admin
0 коментар

 Радошу Миловановићу, директору Наменске, наложено је да буде у кућној изолацији, након што је данима долазио у фабрику, упркос контакту који је имао са особом која је позитивна на цовид-19. Иако је, према нашим сазнањима, од њега више пута затражено да буде у самоизолацији, на крају је уз принудне мере натеран да седи у свом стану.

Како се наводи у кривичној пријави која је поднета против директора Наменске, 28. марта полицијски службеници из Лучана обављали су телефонске разговоре са особама којима је одређена самоизолација у околностима епидемије коронавируса, а ради провера да ли поштују наложену меру. Приликом разговора преко спикерфона, Миловановић се понашао “дрско и увредљиво”, упућујући увреде и претње на рачун Гојка Буквића.

“Он је између осталог рекао да му је све у вези са самоизолацијом намештено од стране глупердоса главоње и да ће, када све то прође, некоме бити скинута глава”, пише у кривичној пријави.

 

Полицајци су након тога сачинили службену белешку о провери поштовања самоизолације, у којој је наведено и на које је све начине Миловановић претио Буквићу.

Кривична пријава због угрожавања сигурности поднета је Основном јавном тужилаштву у Чачку – Одељење Ивањица, а целу причу за Нова.рс потврђује и Страхиња Стојковић, адвокат Гојка Буквића.

“Миловановић је свашта рекао преко телефона и то је ушло и у службену белешку. Видећемо да ли ће Тужилаштво у Чачку одлучити да делује по овој пријави. То може да се догоди када прође епидемија, а може и сада, јер Тужилаштво ради и даље. Нема никаквих препрека да поступак покрене, ако нађе за сходно”, каже Стојковић.

Иначе, Миловановић је у прошли петак донео одлуку да на две недеље затвори фабрику, због, како је речено, свеукупне ситуације са коронавирусом. Како нам је тада потврдила портпаролка Наменске Милка Јовановић Божић, у самоизолацији је у том тренутку било 12 запослених, а на посао је до тада долазило више 800 радника.

“Они су нам јавили да имају симптоме, да кашљу, да им није добро… Неки од њих били су и на путу”, рекла је Божић.

Наташа Латковић  Нова с

Можда ти се свиди

Оставите коментар