Почетна » Ђорђе Милићевић (СПС) се оградио од подршке Басти и санкцијама Русији: Налог води активиста, грешком лајковао пост, није га ни прочитао

Ђорђе Милићевић (СПС) се оградио од подршке Басти и санкцијама Русији: Налог води активиста, грешком лајковао пост, није га ни прочитао

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић саопштио је да је објаву на Инстаграму министра првиреде Радета Басте грешком лајковао страначки активиста који води налог. Подсећамо, министар Баста објавио је на овој друштвеној мрежи да је „за увођење санкција Русији“.

„Поводом текстова подршке министру Радету Басти наглашавам да ја не водим лично Инстаграм налог и што сам више пута напоменуо у јавности, да се не разумем у друштвене мреже и то ради један страначки активиста, који је грешком, када је видео слику колеге из Владе, лајковао, а да није прочитао шта пише испод. Као што немам Твитер налог, па ме сарадници извештавају о томе и недавно сам и у јутарњем програму на телевизији „Хаппy“ рекао да то други за мене раде. Вређа ме лично овакав наслов да ја подржавам овакве ставове. Ја подржавам државотворну политику и свакодневно дајем подршку председнику Александру Вучићу, што медији засигурно имају траг“, поручио је Милићевић у саопштењу.

Министар привреде Раде Баста тражио је да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Русији због агресије на Украјину. Баста је оценио да Србија „већ плаћа велику цену због неувођења санкција Русији и да то постаје неиздрживо“, наводи се у саопштењу Министарства привреде.

 

Милићевић је поручио да осуђује овакво самостално искакање колега из Владе и додао да сматра да Србија има државотворни тим и политику у којој учествује.

„Такође сматрам и тврдим да Социјалистичка партија Србије сигурно не подржава ово идивидуално искакање министра из ЈС. Молим новинаре да истакну мој државотворни став и да нисам део издајничке или како већ да назовем појединце“, додао је.

И Јединствена Србија оградила се од изјаве свог функционера и министра привреде Србије Радета Басте, у којој се залаже за увођење санкција Русији. Председник Јединствене Србије Драган Марковић је више пута поновио да се увођењем санкција Русији не би зауставио рат у Украјини, као што се није зауставио ни санкцијама које су увеле западне земље.

Foto: Printscreen/Instagram/djmilicevic

Н1/НОва

Можда ти се свиди

Оставите коментар