Почетна » Ђилас: Вучићу, ко је твоја „тетка из Канаде“?

Ђилас: Вучићу, ко је твоја „тетка из Канаде“?

од admin
0 коментар

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас, реагујући на оптужбе Александра Вучића изречене у једној емисији на ТВ Хепи, поновио је да је новац стекао пре уласка у политику и истовремено се запитао да ли председник Србије може да објасни одакле му паре.

Вучић је, наиме, помињући Ђиласа, рекао да је приход компанија „за четири године био 300 милиона евра, док је господин био градоначелник“.

Ђилас у одговору, који је објављен у листу „Данас“, констатује да се Вучић никад ни са чим, осим политиком, није бавио.

„Цео живот си у политици, сваки динар или евро који си зарадио – зарадио си у политици на рачун грађана. (Мислим на оне које си зарадио не кршећи закон). Као пијавица си се накачио на ову земљу и овај народ и сисаш нам свима крв ево већ тридесет година“, навео је Ђилас.

Он подсећа да је 1992. рекао да ће у политику да уђе када „направи паре“.

„И направио сам их. И у политику ушао 2004. године“, каже Ђилас и додаје да је са тимом људи направио Дирецт медију, „највећу фирму у овом делу Европе која се бавила медија бизнисом и спортским правима“.

Ђилас наводи да је фирма, док је био градоначелник, приходовала 297.957.709 евра, да је добит била 33.542.603 евра, а држави је за пет година плаћен порез од 3.799.539 евра. Додаје и да је у хуманитарне сврхе уплаћено више од седам милиона евра.

„Него да пирупитам ја тебе нешто. Можеш ли ти да објасниш одакле теби паре? Како то са 100.000 динара плате живиш као да зарађујеш 100.000 евра месечно? Можеш ли да објасниш грађанима одакле си плаћао школарине које коштају више хиљада евра месечно? Докле ћеш да лажеш људе да живиш у гарсоњери од 30 квадрата кад си у стану три пута толиком…“, навео је између осталог Ђилас и питао председника Србије да ли му је, као и министру одбране Александру Вулину, „тетка из Канаде послала паре“.

Ђилас је поручио да председнику више неће одговарати и да ће „једног дана, који није толико далек, грађани добити прилику да виде ко је говорио истину“.

„Веруј ми – са тобом се у животу ни за шта не бих мењао, али сам спреман да све што сам стекао заменим за пола онога што имате ти и твој брат“, написао је Ђилас.

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар