Почетна » ДЛАКА С БРАДЕ ДАВИДА ДАБИЋА ИЗДАЛА ЈЕ РАДОВАНА! Никад објављени детаљи – како су АГЕНТИ БИА ухапсили Караџића

ДЛАКА С БРАДЕ ДАВИДА ДАБИЋА ИЗДАЛА ЈЕ РАДОВАНА! Никад објављени детаљи – како су АГЕНТИ БИА ухапсили Караџића

од admin
0 коментар

Британски новинар и спољно-политички уредник Гардијана, добитник Пулицерове награде открива никад објављене детаље хапшења једног од најтраженијих хашких бегунаца Давида Драгана Дабића

Судско веће Хашког трибунала донеће пресуду у случају против Радована Караџића и изрећи је 24. марта. Тиме ће случај против ратног председника Срба у БиХ бити окончан. Британски новинар и спољно-политички уредник Гардијана, добитник Пулицерове награде Џулијан Борџер у својој књизи “Суђење касапинима”, доноси најновије и никад објављене детаље хватања једног од најтраженијих бегунаца – Драгана Давида Дабића!

Борџер пише да се потрага за Ратком Младићем интензивирала када је на чело Србије 2004. године дошао Борис Тадић. Не једном састанку у његовом кабинету, на којем је била и тадашња црногорска тужитељка Весна Меденица, Миодраг Ракић, шеф кабинета Бориса Тадића и – као шеф Бироа за координацију рада служби сигурности – члан акцијског тима за проналажење и хапшење Младића, дотурио је Владимиру Вукчевићу, тужитељу за ратне злочине, папирић на којем је писало: ”Лоцирали смо Р. К.”

Foto: Profimedia

Printskrin: Youtube/DEMOKRATSKA STRANKA

Како овај добитник Пулицерове награде тврди Вукчевић и један од његових блиских сурадника, погледали су се и збуњени, а на папирић написали: ”Јесте ли мислили на Р. М?”, јер су претпостављали да је ријеч о Младићу. Међутим, лоциран је био Радован Караџић. Била је то 2008. година, а на челу Владе Србије био је Војислав Коштуница.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Агенти БИА имали су поуздану информацију да се Радован Караџић крије у Београду под именом Драган Давид Дабић. Радован Караџић, алиас др. Дабић, који је доживео холивудску физичку трансформацију, радио је као алтернативни психотерапеут и ординирао на крајње ексцентричан начин, међу осталим тражећи од пацијената да пију мокраћу.

Foto: Profimedia/Ferrari

Да би били сигурни да је Драган Давид Дабић заиста Радован Караџић агент БИА (жена), лажно је дошла затражити његову помоћ, и док ју је на себи својствен, ексцентрични начин, Дабић лечио масажом, успела је кришом узети једну од длака с његове бујне браде.

ДНК анализом утврђено је да је др. Дабић, човек бујне седе браде и још бујније косе, заиста Радован Караџић.

Инспектори БИА, на чијем је челу тада био Саша Вукадиновић (на чело БИА дошао је само три дана пре него што је ухапшен Караџић) поновно су се суочили с опструкцијом. Пре него што је акција хапшења требала почети, др. Драган Дабић (Радован Караџић) изашао је с торбом у руци из свога стана и упутио се према аутобусној станици. Агенти БИА пустили су га да сам уђе у аутобус који је возио према Зеленом венцу, а онда га на пола пута пресрели и зауставили.

Foto: Profimedia

Ухватили су Караџића, који је намеравао с оближњег стајалишта међуградских аутобуса кренути у Војводину, пут неког од фрушкогорских манастира. Каснија реконструкција открила је да је Караџић сазнао да ће тог јутра бити ухапшен па је намеравао побећи. Док је био у аутобусу, на путу према Зеленом венцу, зграда у којој се скривао и даље је била под присмотром.

Телеграф.рс / Извор: Гардиан

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eleven + nineteen =