Почетна » Добрица Веселиновић о састанку са шефом делегације ЕУ у Србији

Добрица Веселиновић о састанку са шефом делегације ЕУ у Србији

од admin
0 коментар

 

Веселиновић је после састанка рекао да је коалиција „МОРАМО“ добила уверавања да је Европска унија посвећена европском путу Србије. Састанак је био и прилика за представнике коалиције да амбасадору укажу на проблеме са којима се свакодневно сусрећу грађани Србије, посебно у време предизборне кампање за изборе на свим нивоима, заказане за 3. април ове године.

„Данас смо се сусрели са амбасадором Европске уније у Србији и његовим сарадницима. Оно што смо на састанку добили као уверавање јесте да је Европска унија посвећена европском путу Србије. Ми смо упознали амбасадора и његове сараднике о лошем стању са медијским слободама у Србији, са притисцима на бираче и са неравноправним условима за изборе. Ми као коалиција „МОРАМО“ наставићемо наше стратешко опредељење ка придруживању Србије Европској Унији и понудићемо зелено-леву алтернативу постојећем систему,“ рекао је Веселиновић.

Србија се суочава са бројним проблемима као што је социјална несигурност, велико загађење, неједнакост грађана пред државом и законом, свемоћ власти, стални сукоби и страх од економске и социјалне кризе изазван пандемијом корона вируса који је данас само појачан дешавањима у Украјини, а ове и друге проблеме желимо да решавамо у склопу и уз помоћ партнера из Европске уније.

Коалицију „МОРАМО“ чине Не давимо Београд, грађанска платформа „Акција“ и Еколошки устанак.

Можда ти се свиди

Оставите коментар