Почетна » Добрица Веселиновић: Утврдити пуну истину о трагедији у руднику Соко

Добрица Веселиновић: Утврдити пуну истину о трагедији у руднику Соко

од Други Пишу
0 коментар

Нећемо одустати од захтева да се утврди пуна истина о трагедији у руднику Соко. За ову несрећу нико није одговарао, а додатно је скандалозно што је овај случај заташкан и гурнут под тепих, изјавио је Добрица Веселиновић на помену поводом годишњице од несреће у којој је осам рудара трагично изгубило живот.

„Памтимо и нећемо одустати од тога да породице и јавност добију истину о овој трагедији, а да кривци одговарају. На нама је да направимо друштво у којем профит није важнији од људских живота.“ – изјавио је након паљења свећа за помен погинули рударима Добрица Веселиновић, председник одборничке групе Не давимо Београд у скупштини града Београда и подсетио да су рудари данима упозоравали на опасност, а да су се надлежни оглушили о упозорења.

Зелено-леви посланички клуб, Не давимо Београд поднео је захтев Народној скупштини првог дана када смо ступили на дужност народних посланика у августу 2022. године, да се формира анкетни одбор који би утврдио чињенице о овој несрећи, као и одговорност надлежних. До данас није било одговора.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар