Почетна » Добрица Веселиновић:Уместо сече шуме коју планира СНС, МОРАМО сачувати Кошутњак

Добрица Веселиновић:Уместо сече шуме коју планира СНС, МОРАМО сачувати Кошутњак

од Жиг Инфо
0 коментар

Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника испред покрета Не давимо Београд и коалиције „МОРАМО за добар град“ каже да се Кошутњаком већ годинама управља нестручно и несавесно и на тај начин уништава овај драгоцени природни драгуљ.

„Кошутњак су плућа Београда али на жалост, већ годинама, нестручним и несавесним управљањем овим природним добром ми добијамо лош квалитет шуме, стабла падају и уништава се овај драгоцени природни драгуљ,“ рекао је Веселиновић.

„Покрет Не давимо Београд и коалиција „МОРАМО“ ће учинити све да сачува шуму Кошутњак, да прошири њену вредност и заштиту али и да утиче да се друга шумска богатства широм Београда сачувају,“ додаје Веселиновић.

Љубинка Дробњак-Пејчић, активисткиња покрета Не давимо Београд каже да је неопходно утврдити надлежност над одржавањем градске шуме Кошутњак, зауставити непланску и непотребну сечу а затим поново пошумити Кошутњак.

„Врло често се Србијашуме и Зеленило Београд негде ограђују од надлежности која је чија. Значи, треба стриктно утврдити шта је чија надлежност, затим да стручне службе прегледају сво дрвеће како би се на време уклонило оно које јесте за сечу да не би долазило и до забуна. А онда је потребно се све ово поново пошуми, да Кошутњак буде оно зашта се и сматра, а то су плућа Београда,“ каже Дробњак-Пејчић.

Подсећамо да власт планира да у Кошутњаку гради стамбено-пословни комплекс на подручју Авала филма и посече преко 30 хектара шуме против чега је покрет Не давимо Београд окупио грађане и направио петицију коју је потписало преко 80 хиљада људи.

Планирана сеча шуме у Кошутњаку била би највећа деструкција зелених површина у Београду у претходних неколико деценија, готово неупоредива са свим другим које се свакодневно дешавају. Уколико СНС победи на изборима очекујемо да се са уништавањем Кошутњака настави.

Можда ти се свиди

Оставите коментар