Почетна » ЧУДНО НЕКО ПОСТРОЈАВАЊЕ! Ко се све додворава новом поверенику напредњака у Гроцкој, а био је Симоновићев „007“ миљеник

ЧУДНО НЕКО ПОСТРОЈАВАЊЕ! Ко се све додворава новом поверенику напредњака у Гроцкој, а био је Симоновићев „007“ миљеник

од admin
0 коментар
vladimirteofilovic

 Како смо раније објавили, први састанак са члановима Српске напредне странке и функционерима, одржан је у просторијама ове странке у Гроцкој. На том састанку Миличковић је изјавио да је добар пријатељ са смењеним Симоновићем, али да он нема више шта да тражи у политици и да странка мора да настави без њега. Миличевић је пре тога прошао страначким ходником у којем стоји огроман постер на зиду Симоновића и Вучића заједно. Претпоставило се да ће се након тог састанка, напредњаци организовати као и да ће уследити одређене кадровске промене. Међутим, за сада се још није ништа конкретно десило по том питању осим чињенице да су одређени људи почели да се додворавају поверенику напредњака Миличку иако су пре тога били верни и одани Симоновићу толико да су радили и против правна дела за њега.

У једном таквом додворавању нашао се и Владимир Теофиловић из Врчина који је био претходних година перјаница Симоновића. Теофиловић је био начелник комуналне инспекције у Гроцкој када су нашем новинару Јовановићу (коме је запаљена кућа) искључили воду и канализацију противправно. 

Како наводе наши извори, Теофиловић се ових дана дао у активну кампању промовисања свога дела и представљајући себе као праведног човека који доста може да уради за странку. А каква је заправо биографија Теофиловића, прочитајте:

vladimirteofilovicБивши директор Унутрашње контроле Железница Србије, Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Осим муњевитог успона бившег гипсара (медицински техничар), који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна 2014. године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број. – Мени припада легитимација 007. Ја сам као Џејмс Бонд – јавно се хвалио и објашњавао Теофиловић, а како је пренео Блиц у то време. Владимир Теофиловић је у спровођењу идеје имао подршку тадашњег руководства, односно бившег директора Драгољуба Симоновића, који је од Теофиловића добио службену значку са бројем 001, ваљда као почасни члан тима УК.

Директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти Симоновић га је поставио на једно ад најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије. На основу Уговора о раду у који је „Блиц“ имао увид Теофиловић је запослен 1. јула 2013. године у „Железницама Србије“ на одређено време као приправник. Према потписаном документу, његове обавезе су биле праћење реализације међународних уговора и све то за плату од око 47.000 динара. Према закону о радним односима, у државној управи приправнички стаж траје најкраће шест а најдуже 12 месеци. То, међутим, није важило за Теофиловића, који је већ после два месеца унапређен. Он 17. септембра исте године потписује нови уговор о раду на неодређено време као директор сектора унутрашње контроле. Уз позицију је добио и већу плату, која без додатака за учинак или бонусе износи 82.676 динара.

Са места директора Унутрашње контроле „Железница“ смењен је крајем јануара 2015. године, нешто мало после смењивања тадашњег директора „ЖС“ али је ту настао проблем јер после његове смене требало му је три дана да врати кључеве канцеларије а касније и службени аутомобил. Након што је смењен у Железницама, Симоновић проналази запошљење за Теофиловића прво у „Еко Гроцкој“, а затим га поставља за шефа комуналне инспекције, упркос забрани запошљавања.

Теофиловић, такође , се поново експресно  дошколовао и положио испите који су му потребни да би  радио у комуналној инспекцији.  Током свог мандата као начелника комуналне инспекције у Гроцкој, нашем новинару Јовановићу искључују воду, канализацију а покушано је и да му се објекат у којем живи а који је легализован, сруши. Теофиловић је тада у неформалном разговору са Јовановићем тврдио да он правно делује као и да није требао да се закачи са Симоновићем (бившим председником ГО Гроцка, чланом Српске напредне странке којем је започело суђење осумњиченом као налогодавац за паљење куће управо Јовановића.

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар