Почетна » ДОК НАРОД ГЛАДУЈЕ Ево како се хране СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ – ПОЈЕДУ 330 КИЛОГРАМА ДИВЉАЧИ!

ДОК НАРОД ГЛАДУЈЕ Ево како се хране СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ – ПОЈЕДУ 330 КИЛОГРАМА ДИВЉАЧИ!

од admin
0 коментар

Наши политичари, министри и функционери имају ту привилегију да се часте ловачким специјалитетима. Изненадиће вас колико се ту меса поједе годишње и да ли више воле сренетину или зечетину.

Познато је да су Срби прави гурмани, и да ће за гомилу хране да дају и последњу пару, па куд пукло да пукне, то се посебно види када су велики празници, тада се не штеди. Али, у Србији је некоме сваки дан празник, односно не морају да чекају важне датуме да би себе частили срнетином или зечетином. Наиме, у Председништву Србије али и у Влади, месо од дивљачи није ништа специјално, јер се наручује за целу годину, и високи функционери могу да уживају у јелима са ловачког роштиља.

Наравно, то месо се набавља по закону, односно Управа за заједничке послове републичких органа расписала је јавну набавку меса од дивљачи, а име добављача знаће се крајем ове недеље.

Набавка обухвата период од годину дана, и укупно се наручи 330 килограма меса дивљачи. Које је то месо, односно шта воле да поједу наши али предпостављамо и страни функционери, када дођу нашем премијеру или председнику у госте?

Foto: Panoramio/de8j8a

Срнетина је изгледа омиљена, јер је наручено 50 килограма бута без костију, 10 килограма филеа, леђа са и без костију 20 килограма, плећка без костију 10 килограма и месо за гулаш 80 килограма. Укупно 170 килограма срнетине задовољи потребе на Андрићевом венцу и у Немањиној.

Такође, поруџбина производа од меса дивљачи предњачи, те се тако једе сува јеленска кобасица, сува кобасица од дивље свиње, сува јеленска пршута и сува пршута од дивље свиње. Укупно се наручи 90 килограма ових прерађевина.

Printskrin: Tanjug

Бамби је у цртаном филму веома сладак, али то за ловце не важи, као и за љубитеље меса од јелена. Укупно је наручено 50 килограма јеленског меса, што шницли, што меса за гулаш, филе, бут без кости…

Од фазана и зеца биће утрошено само по пет килограма меса, док и месо од дивље свиње изгледа није нешто на цени те је наручено само 10 килограма.

Foto: Kurir

Како год било, дивљач је на цени, и у сваком случају је укуснија и здравија од неке саламе од 300 динара по килограму. Али, то је нека друга прича, а дивљач, стрпите се Нова година није далеко.

 

(Telegraf.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар