Почетна » Док се чека расплет око формирања власти у Београду Јерковић објавио видео који сведочи о расколу са Несторовићем

Док се чека расплет око формирања власти у Београду Јерковић објавио видео који сведочи о расколу са Несторовићем

од Други Пишу
0 коментар

Сукоб између носиоца београдске листе “Ми – глас из народа” Александар Јерковића и остатка представника те листе не јењава већ данима. Дојучерашњи саборци унакрсно се оптужују за цепање коалиције, а данас је Јерковић на свом ТикТок налогу објавио снимак који је настао током предаје потписа за децембарске изборе, за који тврди да је то доказ чијом кривицом је дошло до распада коалиције.

Носилац београдске листе “Ми – глас из народа” Александар Јерковић један је од одборника на ком се копља ломе када је у питању формирање власти у Београду, објавио је на свом ТИкТоку налогу снимак сукоба између њега, Бранимира Несторовића и других чланова покрете “Ми – глас из народа”.

Снимак који је објавио на друштвеној мрежи ТикТок датира од ноћи у којој је листа “Ми – глас из народа” у Републичкој изборној комисији (РИК) предавала потписе за кандидатуру на изборима који су одржани 17. децембра прошле године.

На почетку видео записа, Јерковић је из Моске, где се налази већ данима поручио да ће се гледаоци у наставку снимка уверити ко је крив за распад коалиције.

“Пошто „Ми, глас из народа“ оптужује покрет генерала Делића за постизборну проституцију погледајте овај снимак и сами се уверите када, на који начин и због кога је дошло до распада коалиције”, поручио је Јерковић.

На снимку се потом види Јерковић на вратима старе зграде Народне скупштине где се налази и РИК како позива своје сараднике, који у рукама носе кутије у са прикупљеним потписима за београдске изборе, да уђу у зграду уз речи „идемо, људи, ајде“.

Јерковић је потом пришао носиоцу парламентарне листе “Ми – глас из народа” Бранимиру Несторовићу, изљубио га и честитао на предаји републичке и листе за Београд. У том тренутку једна чланица покрета рекла је да београдску листу не предају, што је Јерковића изненадило.

 

@aleksandar.jerkovic #aleksandarjerkovic #nestorovic #miglasiznaroda #nemanazadizajesrbija #koalicija #raskid ♬ original sound – Aleksandar Jerković

“Како не предајемо, зашто не предајемо?”, упитао је Јерковић док му је чланица одговорила „зато што си упропастио“.

Јерковић је наставио са питањима: „Како сам упропастио?“.

Затим се чује: „Е нећемо сад о томе“.

Међутим, Јерковић и даље наставља: “Ајдемо, људи, да предамо за Београд па шта ћемо са ових 3.500 људи.”

Настало је комешање међу окупљенима, а затим се Јерковић окренуо ка камери и упитао: “Зашто нећемо? Грађани Србије, чули сте да нећемо. Овде се нешто озбиљно дешава”.

На то се из покрета „Ми“ зачуло: „Добили смо првог провокатора“.

Након што је завршен снимак из РИК-а Јерковић се поново обратио.

”Сада када сте се уверили ко је хтео да прода вољу народа, ко је хтео да изигра поверење бирача и људи који су давали потписе за њихову кандидатуру, немам никакав проблем да се изађе и на нове изборе”, казао је Јерковић.

Видео запис који је Јерковић пустио, заправо је његова реакција на изјаве Александра Павића, једног од оснивача „Ми, глас из народа“, који је први рекао да је сукоб са Јерковићем почео много пре избора, а кулминирао приликом предаје потписа за листу за парламентарне изборе.

Јерковић – одборник од ког зависи већина у Београду?
Александар Јерковић могао би да буде један од одборника који ће дати подршку коалицији СНС и СПС за формирање власти у Београду, а сумњу на то бацио је његов позив Бранимиру Несторовићу за састанак на ком би разматрали како даље деловати у главном граду.

Након тог позива уследио је и јавни позив председника привременог органа Александра Шапића одборницима са листе „Ми – глас из народа“ да разговарају о потенцијалној сарадњи, што је појачало сумњу.

Потом је покрет „Ми“ у саопштењу за медије навео да неће ућу у коалицију са странкама власти, али су том приликом одбили и састанак на који је Јерковић позвао.

Након свих ових јавних позива распламсао се сукоб између дојучерасњих сабораца. Један од оснивача покрета „Ми“ изјавио је да у тој организацији немају поверење у Јерковића и да би он једини могао са њихове листе да подржи власт у Београду.

Према сазнањима портала Нова.рс Јерковић се већ увелико договорио са Шапићем око подршке у Београду.

Foto:Screenshot/TikTok/aleksandar.jerkovic

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар