Почетна » Док се чекају избори у Гроцкој комбинаторике, ко ће с ким?

Док се чекају избори у Гроцкој комбинаторике, ко ће с ким?

Да ли опада рејтинг напредњака?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На територији ГО Гроцка, судећи по расположењу грађана, влада велико незадовољство тренутном владајућом свитом.

Међутим, где ће се то незадовољство прелити, односно ко ће добити незадовољне гласаче још није познато. Оно што се зна, а понајвише спекулише јесте да су на подручју Гроцке, актуелне политичке комбинаторике. Чини се да ће од незадовољства просперирати локални СПС. Питак је бирачима СНС-а, а добар део истих свакако је раније био социјалистички. Не треба заборавити ни коалиционе партнере, односно оне који су се нашли на листи СНС-а на протеклим изборима. Ту су Карићи, Вулинови, Младеновићеви, Кркобабићеви а спекулише се да ће се ускоро формирати и одбор Расима Љајића у Гроцкој.

Зато је можда и најбитније питање где ће набројани, јер без њих чврста већина напредњака није могућа. У игру су се вратили и неки стари играчи. Тако су недавно у Гроцкој виђени сада бивши народни посланик СНС-а, некадашњи Вељин човек и локалног удружења Снаге грађана, Горан Пекарски, затим Зоран Јовановић, некадашњи председник Гроцке сада у странци Бориса Тадића. За њиховим столом седео је и Спасоје Живановић, садашњи члан већа и лидер Младеновићеве странке у Гроцкој (насловна фотографија).

Шта је овај тројац договарао и преговарао није познато јер нису желели да говоре о томе, али је сигурно да овај тројац може направити највише проблеме напредњацима, уколико се удружи.

Од малобројне опозиције  готово ни трага ни гласа. Ту су понека саопштења која су везана за Гроцку и то је све од активности. Као да се чека да се СНС сам уруши, а затим да се крене у опозиционо деловање, односно преузимању власти. Још увек се не зна ни да ли ће се опозиција удружити и у колико колона ће ићи на предстојећим изборима.

Не зна се ко ће ни на чело СНС-а у Гроцкој. За сада је извесно да је актуелни председник Драган Пантелић пуштен низ воду и да су слабе шансе да ће он опет бити први међу једнакима. Појавиле су се и нове струје у СНС-у Гроцка. Оне које чекају да СНС падне и да само прелете у друге странке. Како сами кажу, незадовољни су досадашњим радом странке и знају да је пад известан, али док до пада не дође, остаће притајени у странци.

Грађани су разочарани и претежно на питања какво је стање данас у Гроцкој, одмахују руком. Приметно је и да нема више толике ћутње. Све се више коментарише и на друштвеним мрежама и у јавности. Судећи по коментарима, грађане Гроцке највише забрињавају цене као и чињеница да ништа од капиталних инвестиција у Гроцкој није урађено. О канализацији, исправној води за пиће или путној инфраструктури и да не причају, како кажу, срамни су ти проблеми у 21. веку.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар