Почетна » Ђорђевић: Од ископавања литијума обогатиће се само Вучић

Ђорђевић: Од ископавања литијума обогатиће се само Вучић

од admin
0 коментар

 

Он је позвао је председника Србије и министарку енергетике Зорану Михајловић да објасне састав Радне групе за имплементацију пројекта Јадар који води међународни конгломерат Рио Тинто.

“У Радну групу за пројекат корпорације Рио Тинто ушао је Ивица Којић, Вучићев шеф кабинета, као и његов специјални саветник Данило Цицмил. Како је могуће да се Александар Вучић претвара да не зна ништа о овом штетном пројекту и одговорност пребацује на претходне власти, а сада у Радну групу која ће спроводити пројекат ставља људе из свог најближег окружења”, упитао је Ђорђевић.

Он је позвао Вучића и Зорану Михајловић да објасне шта у радној групи траже службеници страних влада, дипломате Сједињених Америчких Држава и Аустралије.

Ђорђевић је питао да ли министарка у овом телу заступа српске или америчке интересе и зашто Србија не прати основне европске трендове у области заштите животне средине, већ се, како је оценио “понаша попут колоније великих светских корпорација, занемарујући интересе грађана”.

Ђорђевић је указао да је из Радне групе искључена јавност, да нема представника грађана лозничког краја, еколошких удружења или експерата.

Он је подсетио да је планом пројекта предвиђено расељавање 30 лозничких села, да је извесно “загађење Јадра и Дрине, као и да се очекује да Србији након завршетка експлоатације остане седам милијарди тона отровне јаловине”, наведено је у саопштењу.

Војислав Милованчевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар