Почетна » Доста жртава, поправите Панчевачки мост!

Доста жртава, поправите Панчевачки мост!

од Други Пишу
0 коментар

Активисти покрета Не давимо Београд су данас из протеста због катастрофалног стања Панчевачког моста поручили транспарентом: Доста жртава, поправите мост!

Све чешће несреће које се дешавају на Панчевачком мосту односе и људске животе. Угрожени су и возачи аутомобила, и пешаци и бициклисти који користе тротоар моста. Недавно је двоје људи изгубило живот када су због неадекватне ограде слетели са моста у реку, а након тога је и дванаестогодишњи дечак озбиљно повређен крећући се бициклом на мосту.

Ове најновије несреће су само део низа озбиљних инцидената који се дешавају као последица катастрофалног стања моста, односно одбијања власти да га поправи. Шта је још потребно да се деси како би се овај мост који дневно користи преко 100 хиљада возила реконструисао и поправио?

 

“И бициклистичка удружења и покрет Не давимо Београд годинама указују на проблеме са Панчевачким мостом али као да никога није брига што се ове несреће дешавају изнова и изнова. Да ли смо ми који живимо на левој обали Дунава грађани другог реда кад никоме из власти није стало до наше безбедности или до тога да не стојимо сваки дан заглављени у гужвама на мосту?” – упитао је Зоран Буквић, координатор групе за саобраћај Не давимо Београд.

 

Покрет Не давимо Београд инсистира на томе да се пешачке површине на Панчевачком мосту преименују у пешачко-бициклистичке (што је могуће по садашњем закону) и да се реконструишу, а да се између тих стаза и коловоза постави еластоодбојна ограда, која би имала двоструку намену. Примарна намена ограде би била да спречи да се возила која се сударе преврну тако да излете са конструкције моста, а секундарна да раздвоји пешаке и бициклисте од коловоза, што би такође спречило несреће.

 

Покренута је и петиција са истим именом „Доста жртава, поправите Панчевачки мост!“ на линку:
https://www.peticije.online/dosta_zrtava_popravite_most

Можда ти се свиди

Оставите коментар