Почетна » Др Михаило Бркић: Војводина мора да има веће надлежности у пољопривреди, управљању водама и прехрамбеној индустрији

Др Михаило Бркић: Војводина мора да има веће надлежности у пољопривреди, управљању водама и прехрамбеној индустрији

од Други Пишу
0 коментар

Носилац листе „Србија против насиља“ на покрајинским изборима и потпредседник странке Србија Центар др Михаило Бркић, гостујући на телевизији Н1, рекао је да је пољопривреда „велика политика“ и да би њу пре свега требало да води покрајинска администрација. Он сматра да покрајина Војводина сада представља само „дистрибуциони центар“ у финансирању, али не и центар где се доносе политичке одлуке.

У самој Војводини, пре свега, требало би дефинисати шта она представља. Сада имамо два пола када су у питању надлежности – један који сматра да треба вратити надлежности по уставу из 1974. Године, а други пол сматра да аутономију треба укинути. Заправо, највећи број грађана је између та два пола. Фундаменталне ствари за Војводину су пољопривреда, управљање водама и прехрамбена индустрија и у тим областима покрајина мора да има већу улогу – рекао је Бркић и нагласио да су предстојећи избори корак по корак све удаљенији од демократије, јер су потписи за неке листе очигледно фалсификовани.

То је намерно обесмишљавање избора, који су једини начин да дође до промена. Избори у Војводини су расписани раније како би пали у други план у односу на републичке и београдске. Са друге стране нема избора ни у једној општини и локалној самоуправи у Војводини. Постоје јасне поделе у оквиру СНС, које би се показале кроз локалне одборе и видела би се „крвна слика“ режима. Чињеница да избори нису расписани за Нови Сад, као највећи центар моћи у покрајини, говори да режим ту лоше стоји, а зна се да када добијете Нови Сад добили сте и Војводину. Очекујем добар резултат листе „За Србију против насиља“ у Војводини, који ће омогућити да кроз техничку коалицију садашњих опозиционих странака дође до промена – закључио је Бркић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар