Почетна » ДРАШКОВИЋ ДАЈЕ ВУЧИЋУ ПОДРШКУ Косово је независно, Косово је држава

ДРАШКОВИЋ ДАЈЕ ВУЧИЋУ ПОДРШКУ Косово је независно, Косово је држава

од admin
0 коментар

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да је још 2012. године подржао лидера Српске напредне странке Александра Вучића због његовог стратешког опредељења да су европске интеграције једини разумни пут Србије у будућност.

„Нисам ни могао ни хтео да будем опозиција себи и свему за шта се СПО, уз велике људске жртве, залагао још од свог оснивања“, рекао је Драшковић за нови број недељника „Експрес“.

Рекао је и да је „стратешки“ задовољан политиком коју спроводи премијер Србије Вучић, не и у „неким детаљима“ те политике, додајући да се у Европу не може ићи са нереформисаним службама безбедности и са, како је рекао, „кадровима ЈУЛ-а“.

„Неоспорно је да они у свему подржавају и хвале премијера. То је оно што је најопасније… Александар Вучић треба да се приклони онима који сумњају у све који ништа не аминују без основе и разлога и да се одрекне такојевића. То кажем из сопственог искуства“, рекао је лидер СПО.

Упитан да ли се залаже за признавање Косова, Драшковић је рекао да независност Косова признаје огромна већина чланица ЕУ и УН, да „поштује ту реалност“, коју није сам скривио, већ је то учинио Слободан Милошевић.

„Косово је независно, Косово је држава. Свиђало се то српским аутистима или не. Нема нимало моје кривице у овој истини, осим кривице да сам крив због тога што не поричем истину“, рекао је Драшковић.

Он се заузео да Сбија, по угледу на послератну Немачку, мора да осуди политику злочина и пораза, да не сме да је правда било чиме и да нова политика мора да одбаци све што релативизује или негира злочине Милошевићевог режима злочинима других над Србима, као и да „сва непријатељства која је произвео тај режим преокрене у пријатељства“.

Драшковић је одговорио потврдно на питање да ли би, упркос бомбардовању Србије 1999. године, у пријатељство преокренуо однос са САД и НАТО.

 

(N1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар