Почетна » Драшковић: Нема СССР, Тита, СФРЈ, Милошевића… Отворите досијее!

Драшковић: Нема СССР, Тита, СФРЈ, Милошевића… Отворите досијее!

од admin
0 коментар

Лидер СПО Вук Драшковић поново је затражио отварање досијеа и критиковао што у Србији није дошло до отварања досијеа државних служби безбедности.

Нема више бившег Совјетског савеза, Тита, Југославије, па ни Милошевића, а једино што је у земљи остало неокрњено су тајни досијеи служби безбедности од оснивања као ОЗНА, затим УДБЕ, преко ДБ, до данашње БИА, рекао је Драшковић на трибини Њузвика на тему „Суочавање са прошлошћу – отварање досијеа и илустрације (искуство Немачке)“.

Драшковић је рекао да би Немачка требало да помогне Србији у отварању досијеа, јер би то било од непроцењиве вредности и одлучујуће за европску будућност Србије, посебно имајући у виду да су Штази и служба на нашем простору основане у исто време и од истог „родитеља“ – КГБ, па им је ДНК исти.

Према његовим речима најкатастрофалнија је ситуација у Србији и што се тиче заштите жртава. Српски парламент, за разлику од руске Думе која је осудила стаљинистичке злочине, није спреман да осуди злочине прошлих режима, рекао је Драшковић.

– Нема примера да су признати злочини у Србији од 1944. У Србији се чува један страшни континуитет – констатовао је Драшковић.

Грешка је, према његовим речима, што при пријему Словеније и Хрватске у ЕУ није постављен услов отварања тајних досијеа.

(Еспресо.рс / Б92)

Можда ти се свиди

Оставите коментар