Почетна » Вулин почистио Стефановићеве кадрове из МУП-а

Вулин почистио Стефановићеве кадрове из МУП-а

од admin
0 коментар

 Како сазнајемо, људима Небојше Стефановића укинута су сва овлашћења у тренутној подели послова Министарства унутрашњих послова и Вулина. Кад је јуче депеша прошла кроз министарство, нема ко није задрхтао и питао се да ли ће остати на истом послу.

Вулин је јуче одржао први колегијум са директором полиције Владимиром Ребићем и његовим сарадницима, помоћницима министра и начелницима организационих јединица, што је јавности предочено, као и да је „борба против организованог криминала апсолутни приоритет МУП-а“.

Опште је позната ствар да је председник Србије Александар Вучић у МУП послао вернијег војника, а и да мало среди ситуацију нагомиланим аферама у мандату Стефановића – „Јовањица“, трговина оружјем из Крушика, те бахатост или бескрупулозност Биљане Поповић Ивковић.

Тешко да ће ико икад заборавити како је државна секретарка МУП поставила монструозно питање оцу жртве Игору Јурићу „где сте ви били, кад је Тијана (15) убијена“.

Десна Стефановићева рука, први човек за Београд, секретар Милосав Миличковић означен је као особа која је имала контакт са Предрагом Колувијом, власником „Јовањице“, на чијем имању је нађено око 650 килограма осушене марихуане, али и 65.581 стабљика канабиса.

У оптужници против Предрага Колувије, коју је КРИК добио од Тужилаштва за организовани криминал, стоји да је Колувија био у контакту са високим функционерима – Милосавом Миличковићем, као и замеником и помоћницом Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, а плантаже марихуане обезбеђивала је фирма бившег припадника полицијске антитерористичке јединице.

Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, која заступа Колувију, рекла је да је полиција знала шта се налази на „Јовањици“, о чему „сведочи састанак Колувије са државним секретаром Миличковићем“, па је тражила да се он саслуша као сведок током поступка.

Како сада ствари стоје, Стефановић гледа како да га извуче из ове приче и пребаци у његово садашње министарство.

На место Катарине Томашевић, помоћника министра и начелник Сектора за лјудске ресурсе, стиже Вулинов „човек с аеродрома“. Које ће бити њене следеће обавезе, сазнаћемо ускоро.

Углавном, ускоро ће бити седница Владе и тада ће бити говора о новим државним секретарима. То значи да ових троје из МУП-а могу добити нова задужења у власти, поготово Биљана Ивковић Поповић, као члан Председништва СНС.

То нам показује случај Младена Шарчевића, који је изгубио посао министра просвете, али не и фотељу – јер је сада саветник за образовање председника Вучића и премијерке Ане Брнабић.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар