Почетна » Светска банка суспендовала Дуинг листу, чиме ће се Вучић хвалити у октобру

Светска банка суспендовала Дуинг листу, чиме ће се Вучић хвалити у октобру

од admin
0 коментар

 

– Доинг бусинесс листа се укида због обесмишљености концепта и намештања. Код нас и даље мера успеха – рекао је Владимир Међак, потпредседник Европског покрета у Србији.

Дуинг бизнис листа мери глобални индекс лакоће пословања и објављује се сваког октобра, а ова вест, иако се појавила још прошле године, остала је незапажена у режимским медијима. Сада се поставља питање, чиме ће се Вучић хвалити у октобру ове године.

Наиме, Светска банка је престала да објављује своју чувену Дуинг бизнис листу. Како су навели, прекид је настао због бројних нерегуларности у подацима објављеним у извештајима за 2018. и 2020.

– Последњих пет извештаја мора се систематски прегледати, а док се неправилности не исправе, нових извештаја неће бити – саопштили су из Светске банке.

Професорка са Економског факултета, Даница Поповић, објаснила је да се у извештајима могло прочитати и то да се на Балкану најлакше послује у – Северној Македонији.

– По лакоћи пословања, Македонија је претекла Немачку, Француску, Швајцарску, о Словенији и да не говоримо… а ето, ниједан избеглица из Сирије није ни помислио да у тој обећаној земљи проведе тренутак више него што је потребно да се одмори и да настави пут даље на север – рекла је Поповић.

Професорка је поздравила потез Светске банке, поготово у светлу хвалисања српских власти.

– И заиста је добро да су укинули ту Дуинг бизнис листу, па нас више нико из света неће толико хвалити када убрзамо издавање грађевинских и других дозвола, док се овде, уз подршку власти, илегално гаји канабис, тргује оружјем, продају дипломе, а млади бесповратно одлазе из земље – закључила је.

На шта ће се сад позивати Вучић, кад му је Светска банка избила једно од средстава за манипулацију, остаје да се види.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар